Politerno > Україна і світ > Арахамія назвав мітинг за відставку Авакова невеликим і закликав давати йому оцінку за ключовими показниками

Арахамія назвав мітинг за відставку Авакова невеликим і закликав давати йому оцінку за ключовими показниками

  • 5 Червня, 2020
  • 1009 Переглядів
  • 0

Давати оцінку роботі керівника МВС Арсена Авакова не можна за кількістю людей, які вийшли на мітинг проти нього, або за кількістю мітингів.

Про це сказав голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія сказав журналістам після засідання Верховної Ради, передає кореспондент Цензор.НЕТ.

“Мітинг (про відставку Авакова., – ред) не видається таким, як великі мітинги, які ми тут бачили, наприклад з ФОПами, або з приводу ринку землі. Але я ще раз підкреслю, що треба робити оцінку (Авакова. – ред. ) не за кількістю людей на мітингу, чи за кількістю мітингів, а з якихось KPI (ключових показників ефективності. – ред.), які публічно доступні”, – сказав голова фракції.

Арахамія зазначив, що фракція чекає від прем’єр-міністра щодо кожного міністра “систему показників в реальному часі, яку ми з вами можемо відстежувати і робити висновки, чи покращується ситуація, чи погіршується”.

У відповідь на питання про те, чи не можна вважати справи про вбивство Шеремета та 5-річного Кирила Тлявова показником ефективності Авакова, Арахамія сказав:

“Це одна з численних справ, які є. Вона дійсно важлива, тому що дуже багато питань щодо неї. Але, мені здається, не можна за однією справою судити роботу міністерства, в підпорядкуванні якого перебуває 750 тис. осіб”, – сказав Арахамія.

Нагадаємо, 5 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звітував перед народними депутатами щодо події в Кагарлику Київської області. Арсен Аваков зірвався на депутатку “Голосу” Інну Совсун, яка попросила міністра публічно вибачитися перед батьками 5-річного Кирила Тлявова, за вбивство якого засудили поліцейських. Також міністр внутрішніх справ стверджує, що у справі вбивства журналіста Павла Шеремета “зібрано дуже багато матеріалів” і “проведена значна робота”. Він назвав себе патріотом до “мозга костєй”.

Під час виступу у ВР глава МВС Арсен Аваков заявив, що МВС провело слідчий експеримент, який доводить невинуватість засудженого в Італії нацгвардійця Віталія Марківа, а перестрілка в Броварах стала наслідком непрозорості і корупції в сфері держконтролю за видачею дозволів на транспортні перевезення в Київській області.

З самого ранку під стінами Верховної Ради розпочався мітинг за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, згодом активісти фаєрами підпалили “міліцейський бобік”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE