Politerno > Україна і світ > Степанов про ініційовану “Голосом” справу проти нього: Вони протягом 3-4 років вбивали медицину, а зараз цьому настав кінець

Степанов про ініційовану “Голосом” справу проти нього: Вони протягом 3-4 років вбивали медицину, а зараз цьому настав кінець

  • 5 Червня, 2020
  • 849 Переглядів
  • 0

Нардепка з “Голосу” Ольга Стефанішина та
її шефиня Уляна Супрун 

На керівництво МОЗу чиниться значний політичний та інформаційний тиск з боку певних партій.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на щоденному брифінгу, інформує пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

За його словами, спроби дискредитувати відомство ідуть від екскерівництва МОЗ, яке впродовж багатьох років нищило українську медицину і зараз невдоволене тим, що команда міністра Степанова почала справжню медичну реформу.

“Деякі представники партії “Голос” протягом 3-4 років просто вбивали українську медицину, проводячи над нею експерименти. А зараз цьому настав кінець – ніхто більше не буде вбивати українську медицину. Її треба реформувати. Тому зрозуміло, чому я настільки незручний міністр для них. Зрозуміло, чому вони чинять такий тиск”, – наголосив Степанов.

Міністр додав, що спроби деяких представників політичної партії “Голос” та інших опонентів МОЗ не зупинять українську медицину на шляху до розвитку і справжньої реформації.

“В них нічого не вийде. Немає різниці, що вони роблять. Ми налаштовані дати українцям справжню реформу, внаслідок якої ми отримаємо якісну медицину”, – резюмував Степанов.

Слід зазначити, що саме нардепи з фракція “Голос”, представники якої у минулому займались громадською діяльністю на грантові кошти, найактивніше підтримували Уляну Супрун та її реформу, щодо ефективності якої точаться запеклі дискусії. Зокрема, Ольга Стефанішина, яку учора призначили на посаду віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, була заступницею в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Як відомо, 2 червня 2020 р. народні депутати з фракції “Голос” почали збір підписів за відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Народна депутатка Олександра Устінова (фракція “Голосу”) на своїй сторінці в Facebook повідомила, що суд зобов’язав СБУ відкрити кримінальне провадження проти міністра охорони здоров’я Максима Степанова за статтею 113 Кримінального кодексу України – за її словами, за “диверсію проти країни”.

Очільник МОЗу Максим Степанов заявив про тиск на міністерство з боку медіа та попередників.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE