Politerno > Україна і світ > Відновлено міжнародне авіасполучення. З ким і за яких умов

Відновлено міжнародне авіасполучення. З ким і за яких умов

  • 15 Червня, 2020
  • 2327 Переглядів
  • 0

Держприкордонслужба відновила роботу 15 пунктів пропуску для авіасполучення, а також пропуск іноземців на в’їзд в Україну.

Про це повідомляє пресслужба ДПС.

“На сьогодні, 15 червня, всі пункти пропуску через Державний кордон України для повітряного сполучення – відкриті. Зміни прикордонних нарядів заступили на службу в достатній кількості для забезпечення пропуску осіб як на відліт з України, так і на приліт в нашу країну”, – йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі додали, що постановою Кабміну забороняється перетин державного кордону іноземцями без поліса страхування витрат, пов’язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією.

Наразі прикордонне відомство України очікує на надходження від Міністерства охорони здоров’я “Переліку держав із значним поширенням COVID-19”. До надходження такого переліку на територію України будуть пропускати іноземців, які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу “Дій вдома”. Для ухвалення рішення щодо обсервації іноземців, які не дали згоди на самоізоляцію, прикордонники будуть інформувати компетентні органи.

Як повідомив у своєму Telegram-каналі міністр інфраструктури Владислав Криклій, з 15 червня українці зможуть літати без обмежень, зокрема тестувань та обсервації, відвідувати Албанію та США, з 14-денним дотриманням карантину — Велику Британію, хоча наразі британські авіакомпанії подали до суду на уряд через обов’язковий карантин для туристів.

Також можна безперешкодно літати до Туреччини, однак після прибуття доведеться зробити тест на COVID-19.

Крім того, з 27 червня громадяни України зможуть літати до Тунісу з тестуванням після прибуття.

З ким є шанси на швидке відкриття

Після покращення епідемічної ситуації в Україні Кіпр і Чорногорія раз на тиждень будуть розглядати можливість щодо відкриття кордонів для українців.

З 1 липня Грузія та Греція також можуть дозволити літати до своїх країн громадянам України. Однак Антимонопольний комітет і Міністерство охорони здоров’я не радять купувати авіаквитки до країн, з якими немає остаточної домовленості про відновлення авіасполучення.

Чи потрібна обсервація в Україні

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов нагадав, що всі, хто будуть повертатися з міжнародної поїздки в Україну, повинні будуть піти на двотижневу самоізоляцію. За його словами, виїхати у Білорусь або країну ЄС можна автомобільним транспортом: наразі на це не існує жодних обмежень. Однак після повернення карантин також обов’язковий.

Нагадаємо, на засіданні 3 червня уряд ухвалив рішення про поновлення внутрішнього авіаційного сполучення з 5 червня, а міжнародного — з 15 червня. 12 червня Кабінет міністрів відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд іноземцям, які не є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE