Politerno > Україна і світ > У разі дострокових виборів до Ради проходять 4 партії – нове соцопитування

У разі дострокових виборів до Ради проходять 4 партії – нове соцопитування

  • 30 Червня, 2020
  • 1738 Переглядів
  • 0

Якби найближчим часом відбулися парламентські вибори, то найбільшу підтримку українців отримала б політична партія “Слуга народу”.

Про це свідчать результати опитування “Центру Разумкова“, проведеного з 17 по 24 червня.

За партію влади готові віддати свій голос 30,3% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме.

За “Опозиційну платформу — За життя” готові віддати свій голос майже 21,8%, за “Європейську солідарність” — 15,7%, за ВО “Батьківщина” — 8,5%.

“Громадянську позицію” Анаталія Гриценка підтримують 3% тих респондентів, які визначилися, за політичну партію “Сила і честь” Ігоря Смешка — 3%,  “Опозиційний блок” —2%, політичну партію “Голос” — 2%, партію Шарія — 2%, за “Об’єднання “Самопоміч” —2%, за партію  “Українська стратегія Гройсмана” —2%, ВО “Свобода” —2%, за “Радикальну партію Олега Ляшка” —  відповідно 1%, за кожну з інших партій — менше 1% респондентів.

Серед усіх опитуваних владна партія “Слуга народу” користується 20,5% підтримки.

За ОПЗЖ готові проголосувати 14%, за “Євросолідарність” 10%, за “Батьківщину” – 6% респондентів.

Решта партій, за результатами дослідження, не долають 5% бар’єр.

“Громадянська позиція” – 2%, “Сила і честь” – 3%, “Опоблок” – 2%,  “Голос” – 1,5%, партію Шарія -1,5%, “Самопоміч”, партія Гройсмана, ВО “Свобода” і партію Ляшка – по 1%.

Дослідження тривало з 17 по 24 червня. Методом інтерв’ю “обличчям до обличчя” за місцем проживання респондентів соціологи опитали 2017 людей віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Опитування проходило в рамках дослідницького проекту Центру Разумкова, що здійснюється за підтримки Представництва “Фонду Фрідріха Науманна за свободу” в Україні.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE