Politerno > Україна і світ > Іранські страховики заявили, що не платитимуть МАУ компенсацію за збитий літак

Іранські страховики заявили, що не платитимуть МАУ компенсацію за збитий літак

  • 10 Серпня, 2020
  • 594 Переглядів
  • 0

Центральна страхова організація Ірану не буде платити відшкодування за збитий український літак, бо його страхували не іранські, а європейські страхові компанії в Україні.

Про це заявив голова ЦСО Голямреза Солеймані.

«Тому це відшкодування й мають платити європейські компанії», – наводять його слова іранські державні новинні сайти.

Агентство «Ройтерз» звертає увагу, що ці слова стосуються можливого відшкодування авіакомпанії «МАУ» за сам літак, але не компенсацій родинам загиблих у ньому.

Європейські авіаційні страхові компанії наразі не коментували ці слова, додає агентство.

У Києві 30 липня відбувся перший раунд переговорів щодо компенсацій за збитий літак МАУ рейсу PS752. Україна у цих перемовинах представляє усі держави, громадяни яких загинули на борту збитого літака. 

Після першого раунду в Ірані заявили, що в принципі згодні виплатити певну компенсацію.

Як заявляли чільники Міністерства закордонних справ України, до наступного раунду переговорів між Києвом і Тегераном у жовтні українська сторона розраховує отримати від іранської всю необхідну інформацію щодо обставин збиття літака «Міжнародних авіаліній України», і тільки після встановлення всіх фактів, після того, як Іран продемонструє готовність завершити розслідування і покарати винних, можна буде перейти до обчислення рівня компенсацій. Така сама позиція і частини родичів загиблих у збитому літаку.

Літак Boeing 737-800NG із реєстраційним номером UR-PSR авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752 з Тегерану до Києва був збитий невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану вранці 8 січня. Загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажирів).

Дані з чорних скриньок збитого в Ірані “Боїнга” МАУ свідчать, що було “незаконне втручання у літак”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE