Politerno > Україна і світ > Оголошені НАБУ в розшук Вовк і судді ОАСК перебувають на роботі і отримали повістки

Оголошені НАБУ в розшук Вовк і судді ОАСК перебувають на роботі і отримали повістки

  • 12 Серпня, 2020
  • 796 Переглядів
  • 0

Судді ОАСК, яких НАБУ оголосило у розшук за спробу захоплення державної влади, перебувають на робочих місцях і виконують свої службові обов’язки, а голова суду Павло Вовк отримав повістки на допит у Національному антикорупційному бюро на 17-те і 18 серпня – і планує прийти.

Про це повідомляє пресслужба ОАСК.

“Ті співробітники суду, які були викликані на допити в установленому законом порядку, на них були присутні. Що стосується інших суддів ОАСК, зазначених у повідомленні на сайті НАБУ, то вони досі в установленому законом порядку, не отримували ніяких повідомлень про підозру в вчиненні злочину, за який вони оголошені в розшук, так і повісток про їхній виклик”, – йдеться в повідомленні на сайті суду.

Також зазначається, що судді ОАСК перебувають на робочих місцях і продовжують виконувати свої обов’язки в звичайному режимі і готові з’явитися на допит в порядку, передбаченому КПК.

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк на своїй сторінці у Facebook заявив, що отримав повістки на допит у Національному антикорупційному бюро на 17-те і 18 серпня – і планує прийти.

“Ось і я сьогодні перевірив силу соцмереж. Щойно вранці я розписав для НАБУ алгоритм дій відповідно до букви закону, а також написав, де мене можна знайти, то представники Бюро швиденько примчали. Прийшли в ОАСК по-тихому, без піару. Виявляється, якщо хочуть, то можуть навіть дотримуватися норм КПК.

A тепер повідомляю офіційно – мені сьогодні вручили повістки на 17-18 серпня. Я прийду на допит. Мені приховувати нічого, я готовий!

А в НАБУ готові відповідати за те, що вони творили в останній місяць? Раджу їм повторити про всяк випадок матчастину”, – зазначив Вовк.

У свою чергу НАБУ наголошує, що усі підозрювані особисто отримали повістки про виклик на допити.

“Адвокат голови ОАСК повідомив детективам, що його клієнт перебуватиме у відпустці до 14 серпня. Однак після оголошення у розшук суддя з’явився на робочому місці наступного ж дня. Так само на наступний день після оголошення осіб у розшук почали виходити на зв’язок з детективами й інші підозрювані у справі, які впродовж трьох тижнів переховувались від слідства”, – зяавили у НАБУ.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук підозрюваних у діяльності злочинної організації на чолі з головою ОАСК Павлом Вовком.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE