Politerno > Україна і світ > НАБУ ініціювало розшук Вовка та інших суддів

НАБУ ініціювало розшук Вовка та інших суддів

  • 11 Серпня, 2020
  • 837 Переглядів
  • 0

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук підозрюваних, які діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК Павлом Вовком.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

“НАБУ розшукує підозрюваних, які діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі”, – сказано у заяві.

Всього відомство розшукує 7 людей у цій справі.

Нагадаємо, НАБУ звинуватила голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі.

17 липня НАБУ презентувало 45-хвилинне, а тоді 15-хвилинне, відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть “владу захоплювати”.

Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Павло Вовк назвав сфальсифікованими, і додав, що у відставку не збирається.

Перед цим Вища рада правосуддя назвала неприпустимою заяву Національного антикорупційного бюро щодо вже виявленої корупції в Окружному адміністративному суді міста Києва.

4 серпня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення, яким фактично зобов’язав генпрокурора забрати в НАБУ справу за підозрою голови та суддів ОАСК, а також голови ДСА, та передати її до іншого правоохоронного органу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE