Politerno > Україна і світ > НАБУ оскаржуватиме закриття справи “Роттердам+”

НАБУ оскаржуватиме закриття справи “Роттердам+”

  • 28 Серпня, 2020
  • 743 Переглядів
  • 0

Національне антикорупційне бюро стверджує, що ще 2 дні тому прокурор САП обговорював на нараді, як краще рухатися по справі, а тепер вирішив закрити її “з незрозумілих причин”.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби НАБУ.

НАБУ оскаржить це рішення.

“Розслідування цієї справи перебувало на завершальній стадії, детективи зібрали всі необхідні і переконливі докази для направлення її до суду і доведення винуватості підозрюваних”, – стверджують в НАБУ.

У Бюро стверджують: експертиза підтвердила, що дії 6 осіб завдали споживачам 18,87 млрд грн збитків, і сказала, що питання протиправності дій повинен вирішити суд.

Прокурор САП при цьому жодного разу за час розслідування не витребував матеріали провадження і не питав у слідства, чи дійсно всі можливості довести вину підозрюваних вже вичерпані, стверджують в НАБУ.

“Два дні тому (прокурор. – ред.) обговорював на нараді, як краще рухатися по справі далі. Замість того, щоб направити її до суду, з незрозумілих детективам причин він несподівано прийняв рішення про закриття справи нібито на підставі відсутності достатніх доказів і можливостей їх отримати, таким чином зробивши неможливим покарання винних осіб”, – сказано в повідомленні.

“НАБУ категорично не погоджується з таким рішенням. Ми переконані, що вирішення долі цього провадження поза судовим процесом не відповідатиме законним інтересам громадянського суспільства і держави. Адже справа “Роттердам+” є знаковою для України, і про необхідність її завершення неодноразово заявляли вищі посадові особи”, – цитує заяву пресслужба.

“Ми будемо робити все можливе законним чином, щоб відновити розслідування і передати справу до суду для її оцінки як неупередженим судом, так і громадянським суспільством”, – пообіцяли в НАБУ.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE