Politerno > Україна і світ > Після зустрічі у Берліні Козак заявив, що Рада розгляне зміни щодо місцевих виборів. Відео

Після зустрічі у Берліні Козак заявив, що Рада розгляне зміни щодо місцевих виборів. Відео

  • 11 Вересня, 2020
  • 997 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 11 вересня о 15:00, у відомстві федерального канцлера Німеччини в Берліні почалися переговори політрадник країн “нормандської четвірки”.

Заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак за підсумками зустрічі представників “нормандської четвірки” в Берліні, яка тривали 7 годин, заявив, що “прориву досягнуто не було”, але Верховна Рада нібито змінить постанову, яку ухвалила 15 липня.

“Проривів немає. На жаль, не можу похвалитися тим, що з усіх питань вдалося досягти узгоджених рішень…

Ви знаєте, що каменем спотикання є тверда позиція України – я маю на увазі кількість голосів в парламенті України – щоб відійти від мінських угод. Домовилися, що найближчим часом у Верховній Раді буде розглянуто постанову, яка коригує ту постанову, яка було ухвалена 15 липня”, – зазначив Козак під час спілкування з журналістами.

Зокрема, за словами Козака, питання проведення саміту “нормандської четвірки” в Берліні не обговорювалося і немає “підстав для його проведення”.

Як повідомив Козак, політичні радники лідерів країн “нормандської четвірки” домовилися підтримати режим тиші в Донбасі.

Дата проведення нової зустрічі політрадників “нормандської четвірки” поки невідома. Пресслужба президента України на момент написання новини не прокоментувала переговори в Берліні.

15 липня Верховна Рада підтримала на засідання постанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року.

Згідно з постановою місцеві вибори 25 жовтня відбудуться в Україні всюди, окрім окупованого Росією Криму та непідконтрольних українському уряду районів Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо, у четвер ввечері під Офісом президента та резиденцією глави держави Володимира Зеленського у Конча-Заспі активісти провели акції протесту, аби донести свою позицію щодо ідеї про участь представників ОРДО у спільному інспектуванні в районі селища Шуми.

У четвер о 14:15 окупаційні війська почали обстріл позицій ЗСУ поблизу населеного пункту Шуми, де у цей день мала проходити спільна інспекція представників СЦКК і ОБСЄ.

МЗС України планує створити український “акт Сенцова” за прикладом “акту Магнітського” з метою накладення санкцій на тих, хто порушує права людини українських громадян в Росії, на Донбасі та в анексованому Криму.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE