Politerno > Тернопільщина > Під Радою протестували малі підприємці – тернополяни долучились до акції

Під Радою протестували малі підприємці – тернополяни долучились до акції

  • 18 Вересня, 2020
  • 1012 Переглядів
  • 0

Кілька днів поспіль під стінами Верховної ради тривала акція протесту малих підприємців через зміни до Податкового кодексу, які змушують їх використовувати касові апарати у торгівлі.

Близько двох сотень підприємців з з Тернопільщини беруть участь у Всеукраїнській 

«Сьогоднішня акція вийшла велелюдною і нагадала мені кращі часи боротьби проти тотального запровадження РРО у 2015-році, коли підприємці ще проводили їх спільно. Та й деякі «актори» залишились ті ж самі, як то Ніна Южаніна, яка тоді була головою Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, а тепер активно виступає проти фіскалізації. На відміну від вчорашньої, на цій акції я особисто не чув вимоги “Гетьманцев, геть!”, бо законопроєкти, прийняття яких вимагають підприємці, таки мають бути розглянуті насамперед профільним комітетом. Але якщо ігнорування вимог буде продовжуватись, то скоріше за все й тут риторика зміниться», – каже учасник протестної акції Олександр Пліва, слова якого цитує 

Відповідно до змін у Податковому кодексі, підприємці 2 – 4 категорій мають використовувати касові апарати. Зокрема, стосується це продавців на ринках, а також інших представників торгівлі чи надання послуг.

Протестувальники вимагали не впроваджувати цих змін. Відтак, під час акції депутати пообіцяли детально розглянути питання на засіданні профільного комітету.

Представники фракції «Батьківщина» підтримали протестувальників.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE