Politerno > Україна і світ > У справі Шеремета присяжні склали присягу, Антоненко залишається під вартою

У справі Шеремета присяжні склали присягу, Антоненко залишається під вартою

  • 28 Вересня, 2020
  • 648 Переглядів
  • 0

Шевченківський райсуд Києва перейшов до розгляду по суті справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

На засіданні суду присяжні склали присягу. Захист Антоненка клопотав про усунення присяжного Юрія Михайленка (пенсіонер), але суд відхилив у задоволенні.

Прокурор зачитав у залі суду скорочений обвинувальний акт трьом підозрюваним у вбивстві медсестрі Яні Дугарь, лікарю Юлії Кузьменко, музиканту Андрію Антоненку.

Антоненко в залі суду сказав, що не розуміє в чому його звинувачують і не визнає провини. Його захист клопотав про зміну йому запобіжного заходу з тримання під вартою на особисте зобов’язання.

Підозрювана Кузьменко відзначила, що не розуміє мотиву злочину, про який заявляє прокуратура, і що означає формулювання “задля дестабілізації в країні”? Вона також додала, що не визнає провини за всіма обвинуваченнями.

Дугарь також не визнає провини. Вона сказала, що не розуміє, у чому її підозрюють і познайомилась з Кузьменко та Антоненком лише у 2019 році.

Сторона обвинувачення вважає, що медсестра Дугарь встановила постійне місце паркування автомобіля Шеремета.

Далі “невстановлені особи” виготовили вибухівку: з електродетонатора, гексогену, циліндриків із міни МОН-50, неодимових магнітів і радіокерованого механізму. Цей пристрій нібито передали Антоненку та Кузьменко.

За версією слідства, Кузьменко встановила саморобний вибуховий пристрій під автівку журналіста. Після цього вона з Антоненком покинула місце злочину.

Обвинувачення вважає, що злочин скоїли Дугарь, Кузьменко, Антоненко та група невстановлених пособників і організаторів на чиєсь замовлення.

Зокрема, невстановлена слідством жінка за допомогою радіопристрою привела в дію вибуховий пристрій під автівкою, у якій їхав журналіст. Після цього жінка передяглася і покинула місце злочину.

Після виходу з нарадчої кімнати головуюча суддя Оксана Голуб зазначила, що клопотання щодо зміни запобіжного заходу Антоненку на особисте зобов’язання ухвалили “залишити без задоводення”.

Наступне засідання відбудеться 8 жовтня о 14:30.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE