Politerno > Україна і світ > Представники Зеленського зірвали розгляд неконституційності закону “про ринок землі”

Представники Зеленського зірвали розгляд неконституційності закону “про ринок землі”

  • 29 Вересня, 2020
  • 1042 Переглядів
  • 0

Перше засідання Конституційного суду щодо неконституційності рішення «слуг народу» про розпродаж української землі зухвало і без особливого прикриття зірвано. 

Про це повідомила лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко в Конституційному Суді.

За її словами, представники президента не зʼявились до КСУ на розгляд, при цьому вони зараз знаходяться в Києві, а дехто прямо в сесійній залі Верховної ради.

“Представники президента отримали команду не приходити в суд, аби заблокувати судовий розгляд. Висновок очевидний – Володимир Зеленський та лобісти, які за ним стоять, розуміють, що неупереджений розгляд нашого подання покаже неконституційність закону та порушення процедури під час його ухвалення.

Вони свідомо відтягують початок засідання Конституційного суду, але це їм не допоможе. Наша команда стоятиме на захисті інтересів України та українців стільки, скільки буде потрібно! Ми захистимо наші ресурси, власність, життя, суверенітет і незалежність нашої держави”,  – зазначила політик.

Юлія Тимошенко зробила в прямому ефірі кілька висновків:

– президент і його команда, а також лоббісти, які протягнули цей закон про продаж сільськогосподарської землі розуміють, що закон – неконституційний, процедури, які супроводжували його прийняття – незаконні, і вони точно знають, що якщо буде неупереджений розгляд цієї справи КСУ – закон має всі підстави бути визнаним неконституційним;

– президент, його команда та лоббісти пішли прямо на порушення українського законодавства, щоб зірвати засідання суду. А це є замах на порушення закона, здійснений прямо на наших очах;

– інтереси, які стоять за розпродажем сільськогосподарської землі, настільки великі і сильні, що вони прямо впливають на президента, а той прямо дає незаконні команди своїм найманим працівникам.

Перше засідання Конституційного суду щодо неконституційності рішення «слуг народу» про розпродаж української землі зірвано! Зірвано зухвало і без особливого прикриття. Представники президента отримали команду не приходити в суд, аби заблокувати судовий розгляд. Висновок очевидний – Володимир Зеленський та лобісти, які за ним стоять, розуміють, що неупереджений розгляд нашого подання покаже неконституційність закону та порушення процедури під час його ухвалення.Вони свідомо відтягують початок засідання Конституційного суду, але це їм не допоможе. Наша команда стоятиме на захисті інтересів України та українців стільки, скільки буде потрібно! Ми захистимо наші ресурси, власність, життя, суверенітет і незалежність нашої держави. Боремося!

Опубліковано Юлією Тимошенко Вівторок, 29 вересня 2020 р.

Нагадаємо, 28 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення” № 552-ІХ.

60% українців не підтримують голосування Верховної Ради за закон про продаж землі, 46% опитаних виступають проти співробітництва з МВФ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE