Politerno > Україна і світ > Справа Шеремета: суд відмовився допитувати Зеленського, Авакова і Рябошапку

Справа Шеремета: суд відмовився допитувати Зеленського, Авакова і Рябошапку

  • 21 Жовтня, 2020
  • 620 Переглядів
  • 0

Суд у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета відмовив захисту обвинувачених у допитах посадовців, зокрема, президента Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, двох колишніх генпрокурорів.

“Як пояснила сторона захисту необхідність цього допиту: щодо обставини, які їм (посадовцям – ред.) стали відомі щодо цього провадження.

Разом із тим вбачається, що ці особи не були безпосередньо свідками обставин, що підлягають доказуванню в цьому кримінальному провадженню, та не є свідками в розумінні ст. 65 КПК.

Що стосується інших осіб, працівників поліції, які є слідчими, або понятих, які приймали участь у тих чи інших діях, також ми з цим обсягом будемо визначатись після дослідження письмових матеріалів”, – зазначила суддя Шевченківського райсуду Києва Оксана Голуб.

Серед людей, яких хочуть допитати адвокати обвинувачених, значились Зеленський, Аваков, його заступник Антон Геращенко, ексгенпрокурори Руслан Рябошапка та Юрій Луценко, заступник голови Нацполіції Євген Коваль.

Захист пояснював, що ці посадовці публічно заявляли, що їм відомі матеріали справи, обставини злочину.

Прокурор виступив проти допиту цих людей, сказавши, що вони не є безпосередніми свідками.

На засіданні 21 жовтня суд вирішив, у якому порядку буде досліджувати докази і проводити допити.

Спершу вивчать письмові і речові докази, потім визначать, яких експертів і спеціалістів треба допитати на додачу до документів.

Після цього будуть проведені допити свідків, із точним переліком яких визначаться перед початком допитів. І наостанок будуть допитані потерпілі та обвинувачені.

Як відомо, на засіданні 8 жовтня стало відомо, що обвинувачення хоче викликати і допитати в суді 263 свідків.

Нагадаємо, 28 вересня Шевченківський райсуд Києва перейшов до розгляду по суті справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE