Politerno > Тернопільщина > Фейки з фейкових сторінок: команда Надала веде безпрецедентно брудну виборчу кампанію. Фото

Фейки з фейкових сторінок: команда Надала веде безпрецедентно брудну виборчу кампанію. Фото

  • 23 Жовтня, 2020
  • 1897 Переглядів
  • 0

Учора в тернопільському сегменті мережі Facebook з’явилася інформація про те, що колишній міський голова Тернополя Роман Заставний підтримав чинного міського голову нашого міста Сергія Надала на мерських виборах.

Допис було оприлюднено у реальному акаунті Романа Йосиповича, який він досить активно і давно веде, хоча це і не єдиний його профіль у Фейсбуці.

 

За інформацією наших джерел, зробив це пан Роман у відповідь на нібито особисто ним прорекламований допис про те, що він підтримує кандидата від партії «Сила людей» Івана Ковалика.

Насправді сторінка, від якої рекламувалася дана інформація, є фальшивою, про що заявили активісти цієї політсили. За їхніми даними, і це справді дуже схоже на правду з огляду на минулу практику, за розповсюдженням фейку стоїть Юрій Фартушняк, політтехнолог Сергія Надала. Це вже не перша фальшива публікація, розповсюджена з лже-партійних сторінок «Сили людей», про що не раз заявлялось.

Після появи інформації щодо підтримки Заставним чинного міського голови, чим завдавався удар по його рейтингу, в мережі почали з’являтися рекламні банери про нібито підтримку Романом Заставним Віктора Гевка та Леоніда Бицюри.

Розповсюдили у мережі ще один фейк – про нібито заяву партії «Батьківщина» щодо присутності «регіоналів» у списках «Європейської солідарності». У партії стверджують, що не причетні до розповсюдження таких дописів.

Розповсюджуючи відверту брехню, команда Сергія Надала намагається заплутати виборця і перевести увагу на згаданих кандидатів – Гевка і Бицюру. Піарники Надала уже діяли у схожий спосіб, коли після реальної домовленості про співпрацю з партією Ігоря Коломойського “За майбутнє”, у мережу була вкинута інформація, що таке об’єднання – фейк. Знову ж таки, скориставшись функцією реклами, по мережі “погнали” банер, який сповіщав, що домовленості з Іваном Чайківським – це неправда. Хоча дані про таку зустріч містяться на офіційних сторінках і “За Майбутнє”, і Сергія Надала. У штабі міського голови не розрахували масштаби негативного сприйняття такого об’днання електоратом Сергія Віталійовича – звідси і намагання приховати подію.

Отже, з табору Сергія Надала, як це вже було не раз в історії виборів, запускаються брудні інформаційні технології, за якими прослідковується добре знайомий почерк Юрія Фартушняка, про що ми не раз згадували у наших матеріалах. Втім, як зазначають досвідчені політичні гравці, на цей раз команда Надала «грає» особливо нахабно й негігієнічно. Мабуть справи у Сергія Віталійовича геть кепські.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE