Politerno > Україна і світ > У Білорусі на марші в підтримку “народного ультиматуму” тривають затримання, застосовується сльозогінний газ

У Білорусі на марші в підтримку “народного ультиматуму” тривають затримання, застосовується сльозогінний газ

  • 25 Жовтня, 2020
  • 608 Переглядів
  • 0

В столиці Білорусі проходить 11-й багатотисячний марш на підтримку “народного ультиматуму”, акції протесту вібуваються і в інших містах Білорусі.

Про це повідомляє “Радыё Свабода“.

Опозиціонер Світлана Тихапновська пред’явила владі ультиматум: відставка Олександра Лукашенка, звільнення політв’язнів, припинення вуличного насильства.

У Мінську багатотисячна колона зібралася біля ратуші і рушила в бік стели, незважаючи на те, що центр вже з ранку в багатьох місцях патрулювали силовики. У Мінську затримано двох журналістів.

Опозиція повідомляє що кількість учасників акції протесту в столиці Білорусі в останній день “народного ультиматуму” перевищила 100 тисяч осіб.

 

Фото: Drone Pilots Group
 

Невідомі люди в масках намагаються затримувати людей у Мінську.

На відеозаписі, знятому очевидцями, рятуючись від силовиків, чоловік стрибнув у воду і переплив річку Свіслоч. Там йому допомогли піднятись на набережну.

При розгоні акції протесту в Ліді Гродненської області був застосований сльозогінний газ.

Узагалі, за даними правозахисників, цього разу найбільше арештів було в регіонах. Силовики жорстоко поводились із протестувальниками у Ліді, Гродно, Борисові, Бресті та Новополоцьку.

Нагадаємо, у неділю 18 жовтня в столиці Білорусі пройшов Партизанський марш, де вимагали відставки незаконно обраного президента Олександра Лукашенка – у центр столиці стягнули військову техніку та силовиків проти мітингувальників.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE