Politerno > Україна і світ > Венедіктова хоче від НАБУ та САП посадок топ-корупціонерів

Венедіктова хоче від НАБУ та САП посадок топ-корупціонерів

  • 26 Жовтня, 2020
  • 853 Переглядів
  • 0

Генпрокурорка Ірина Венедіктова під час наради з директором НАБУ Артемом Ситником та в.о. керівника САП Максимом Грищуком наголосила на необхідності притягнення до відповідальності топ-корепуціонерів.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Під час зустрічі Венедіктова заслухала поточний стан справ та акцентувала увагу на необхідності активізації роботи щодо притягнення до відповідальності ТОП-корупціонерів, як цього вимагає суспільство.

 

Вона вказала НАБУ і САП на недостатній рівень відшкодування встановлених в кримінальних провадженнях збитків.

“Всім правоохоронцям була поставлена незадовільна оцінка щодо боротьби з корупцією. Основною локомотивною силою в протидії таким правопорушенням мають бути спеціально створені органи – НАБУ і САП. Добре, що ми нарешті маємо перші вироки, однак в деяких актуальних провадженнях по два, три, а іноді й чотири роки тому повідомлено про підозру, а слідство й досі триває. Так, наразі в багатьох гучних справах, де фігурантами є високопосадовці, триває ознайомлення з матеріалами. Обговорили з керівництвом антикорупційних органів провадження, які мають бути до кінця року скеровані до суду. Втім, поки за результативністю у них не той рівень активності, якого очікує від них громадськість”, – заявила Венедіктова.

У червні Венедіктова повідомляла, що за 100 днів її перебування на посаді засуджені до обмеження чи позбавлення волі тисячі осіб і обіцяла, що вироки щодо топ-корупціонерів і політиків першого ешелону “ще попереду”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE