Politerno > Україна і світ > “Обстріл пологового будинку в Карабасі”: черговий фейк російсько-вірменської пропаганди. ФОТО

“Обстріл пологового будинку в Карабасі”: черговий фейк російсько-вірменської пропаганди. ФОТО

  • 28 Жовтня, 2020
  • 642 Переглядів
  • 0

Російські та вірменські пропагандисти поширюють фейк про бомбардування пологового будинку в Степанакерті (Ханкенді) турецькими F-16.

Сьогодні російські та вірменські пропагандисти стали масштабно поширювати фейк про те, що азербайджанська, а трохи пізніше з уточненням, що турецька авіація завдала удару по пологовому будинку в Степанакерті (Ханкенді). Удар нібито завдавали турецькі винищувачі F-16 нібито за особистим розпорядженням президента Туреччини Реджепа Ердогана.

Що важливо, ця інформація з’явилася одночасно з тим, як вірменські військові завдали удару за допомогою РСЗВ «Смерч» по азербайджанському місту Барда, що спричинило велику кількість жертв серед мирного населення. Очевидно, що інформація про атаку F-16 на пологовий будинок в Степанакерті (Ханкенді) була вкинута, щоб перекрити на інформаційному плацдармі кривавий злочин вірменської армії. Але даний фейк виявився таким же нікчемним, як і багато інших потуг російських пропагандистів.

По-перше, як тільки з’явилася інформація з російських і вірменських майданчиків про удар по пологовому будинку, то в уяві відразу виникали палати, з яких в паніці, охоплені димом і чадом біжать породіллі.

Тим часом, на фото було продемонстровано порожні, навіть без меблів, приміщення, неначе вони знаходилися на момент руйнування в стадії ремонтних робіт. Тобто, грубо кажучи – приміщення були не житлові.

По-друге, і це найцікавіше, пропогандистами було продемонстровано головку від тієї самої бомби, яка нібито була скинута на пологовий будинок. Але, як зазначають експерти, так добре збержені головки від бомб після падіння не залишаються. А показали глядачам головку від ЗУР 9М3, які застосовуються в зенітно-ракетних комплексах і стоять на озброєнні вірменської армії, той самий ТОР -М2КМ.

Тобто, фактично ситуація мала наступний розвиток. Вірменське ППО спрацювало на певне проникнення в повітряний простір над Степанакертом (Ханкенді), можливо, якогось безпілотного літального апарату і відпрацювало по ньому ЗУР. І саме над будівлею лікарні і стався розрив ЗУР, уламки якої впали на лікарню заподіявши їй вищевказані ушкодження, що не схожі з тими, які могло б залишити після себе бомбометання.

У свою чергу, чому ж не розповісти сотням тисячам читачів слізну історію про пологовий будинок, породіль, і кровожерливих турків, які бомблять Степанакерт (Ханкенді), за особистим розпорядженням Ердогана.

Нагадаємо, в ніч на 24 жовтня підрозділам збройних сил Вірменії, які не мали змогу чинити опір на Ходжавендському, Фізулінському та Губадлінському напрямках фронту в Нагірному Карабасі, було завдано серйозної шкоди.

Домовленість між Вірменією і Азербайджаном щодо припинення вогню не протрималася і доби – обидві сторони звинуватили один одного в загостренні бойових дій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE