Politerno > Україна і світ > У розгляді КС справи щодо тлумачення норм про землю оголошено перерву

У розгляді КС справи щодо тлумачення норм про землю оголошено перерву

  • 5 Листопада, 2020
  • 680 Переглядів
  • 0

Конституційний суд узяв перерву у розгляді справи щодо офіційного тлумачення положень Конституції щодо землі.

Про це повідомляється на сайті КС.

Зазначається, що перерву у розгляді справи оголосили у зв’язку з відсутністю кворуму.

“Водночас звертаємо увагу, що сьогодні розглядалась лише справа про тлумачення окремих положень Конституції України, а не питання земельної реформи.

Розгляд справи щодо конституційності Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення” Конституційним Судом відкладено”, – заявили у суді.

Водночас, джерело УНН в КСУ повідомило, що причиною зірваного засідання Конституційного Суду України стала поява представника Президента в КСУ Федора Веніславського, після якого три судді покинули засідання. 

Джерело повідомляє, що вранці троє суддів КСУ вимагали відвід судді Сергію Сасу (автор проекту рішення щодо офіційного тлумачення окремих положень статей 13, 14 Конституції України – ред.) від розгляду проекту рішення щодо трактування окремих положень 13 та 14 статей Конституції. Причиною називали упередженість та публічні заяви судді Саса. Він навіть сам написав заяву про самовідвід. Щоправда, інші судді не підтримали такої ініціативи. А вже після троє тих суддів не прийшли на засідання.

“Це сталося одразу після того, як до суду завітав Федір Веніславський. Дані судді дали гарантії, щодо їх лояльності та безхмарної роботи по відношенню до влади. Сьогодні повинно було розглядатися питання щодо землі (проект рішення щодо офіційного тлумачення окремих положень статей 13, 14 Конституції України – ред.), але три судді КСУ — Василь Лемак, Олег Первомайський та Віктор Колісник, не прийшли на засідання. Цього було достатньо, щоб зірвати кворум (для кворуму потрібна присутність 12 суддів — ред.). Причина в тому, щоб не дати суду працювати над мовним питанням, земельним. Зазначу, що суддя Сергій Головатий захворів ще зранку й у нього насправді були симптоми. Точніше, вони зранку працювали, ніби ніяких хвороб не було. Вони просто не прийшли, адже завітав до КСУ представник президента Веніславський (Представник Президента України Володимира Зеленського у Конституційному Суді України — ред.). Говорять, що окремі з них вже на лікарняному”, – зазначив інформатор.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE