Politerno > Україна і світ > Єврокомісія домовилася вже з п’ятим виробником вакцини про закупівлю 405 мільйонів доз

Єврокомісія домовилася вже з п’ятим виробником вакцини про закупівлю 405 мільйонів доз

  • 17 Листопада, 2020
  • 656 Переглядів
  • 0

Єврокомісія та європейська фармацевтична компанія CureVac підписали контракт про купівлю майбутньої вакцини від коронавірусу.

Як повідомляє “Європейська правда“, відповідна заява розміщена на сайті ЄК.

 

Контрактом передбачено закупівлю 225 мільйонів доз від імені всіх держав-членів ЄС, а також можливість отримати ще до 180 мільйонів доз, як тільки після вакцинації препарат доведе свою безпечність та ефективність проти COVID-19.

Це вже п’ятий контракт Єврокомісії на купівлю вакцин. Раніше були укладені угоди з виробниками AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV та BioNtech-Pfizer. Також ведуться переговори з Moderna, яка заявила, що її експериментальна вакцина на 94,5% ефективна в запобіганні COVID-19, грунтуючись на проміжних даних останнього клінічного випробування. Всі вакцини вироблятимуться в країнах ЄС. Тиждень тому компанії BioNTech та Pfizer, конкуренти Moderna, заявили, що їхня потенційна вакцина є практично настільки ж ефективною. 

Держави-члени можуть також прийняти рішення про передачу вакцини країнам із нижчим та середнім рівнем доходу або про перенаправлення її до інших європейських країн.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Лейен сказала: “Через кілька днів після нашого контракту з BioNTech та Pfizer, я рада повідомити про нову угоду з перспективною європейською компанією.

“На сьогодні Комісія забезпечила щонайменше 1,2 мільярда доз та виконує своє зобов’язання забезпечити рівний доступ до безпечних, ефективних та доступних вакцин не лише для громадян ЄС, а й для найбідніших та найуразливіших людей у ​​світі. Більшість із цих кандидатів на вакцину перебувають на просунутій фазі клінічних випробувань, і, сподіваємось, сертифікація підтвердить ці позитивні результати, після чого вони допоможуть нам у подоланні пандемії”, – сказала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE