Politerno > Україна і світ > Держдума проголосувала у першому читанні за довічну недоторканність Путіна

Держдума проголосувала у першому читанні за довічну недоторканність Путіна

  • 17 Листопада, 2020
  • 735 Переглядів
  • 0

Державна Дума РФ у першому читанні схвалила проєкт закону про недоторканність колишнього глави держави незалежно від періоду президентства.

Про це повідомляє “Настоящее Время”.

 

За теперішніми російськими законами президента не можна притягнути до відповідальності за діяння, пов’язані з виконанням ним повноважень глави держави. Новий законопроєкт виключає терміни давності злочинів, надаючи таким чином колишньому президенту Росії довічну недоторканність.

Також поправки змінюють процедуру позбавлення недоторканності. Зараз експрезидент може втратити її, якщо проти нього заведуть кримінальну справу про тяжкий злочин під час виконання повноважень глави держави. Процедуру має ініціювати голова Слідчого комітету Росії. Згідно з новим проєктом, позбавити колишнього президента недоторканності можна буде тільки за рішенням Ради Федерації і тільки на підставі висунутого Держдумою обвинувачення в державній зраді або іншому тяжкому злочині.

Проти законопроєкту проголосували 37 депутатів Держдуми з 450. Повпред президента в Держдумі Гаррі Мінх закликав депутатів, які не підтримали законопроєкт, скласти свої повноваження.

Нагадаємо, російські депутати Андрій Клішас і Павло Крашенінніков підготували законопроєкт про недоторканність колишнього президента. 

Раніше ми повідомляли, що зміни до Конституції Росії щодо “обнулення” президентських термінів Володимира Путіна за період з 25 по 28 червня підтримали 76% респондентів, які взяли участь у голосуванні.

Організатори руху «НІ!», які виступали проти внесення змін до Конституції Росії, оголосили дані екзитполів, проведених на виборчих дільницях в Москві і Санкт-Петербурзі.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE