Politerno > Україна і світ > Садовий заявив, що “ЄС” хоче узурпувати владу у Львові – відповідь соратників Порошенка

Садовий заявив, що “ЄС” хоче узурпувати владу у Львові – відповідь соратників Порошенка

  • 23 Листопада, 2020
  • 972 Переглядів
  • 0

Переобраний міський голова Львова Андрій Садовий звинувачує своїх опонентів з “Європейської солідарності” у махінаціях із призначенням першого засідання нового складу міськради.

“Цієї ночі відбулась нечувана річ, яка має на меті узурпувати владу в місті, попри волевиявлення львів‘ян. Міська виборча комісія ухвалила рішення перенести дату першої сесії міської ради з 3-го грудня на 24-те листопада – це вже завтра. Хоча попередньо та ж ТВК призначила засідання на 3 грудня, щоб провести присягу і депутатів, і міського голову одночасно. Діяли вночі, без зайвих очей, без журналістів і прийняли рішення, яке ніяк не стосується вчорашніх виборів”, – написав мер на своїй Facebook-сторінці.

“З приведенням до присяги нової ради втрачаються повноваження попереднього міського голови (тобто Садового – ред.). Новообраного мера (тобто теж Садового – ред.) до присяги завтра ще не приведуть, оскільки  є передбачений законом час на підрахунок голосів, потенційні скарги та позови. Тому нова рада запрацює без нового голови.

Рада в такому напівлегітимному стані може діяти кілька тижнів, обирати керівні органи: президію, секретаря-в.о.міського голови, заступників міського голови, членів виконкому, голів комісій тощо, приймати будь-які інші рішення – бюджет, майнові питання тощо. За ці рішення згодом відповідальність доведеться нести новому міському голові”, – додав політик.

Садовий заявив, що рішення ТВК є абсолютно незаконним, оскільки виборчий процес депутатів до Львівської міської ради завершився 19 листопада і жодних рішень на цю тему комісія ухвалювати не має права.

Він пообіцяв його оскаржити і вказав, що рішення ТВК пролобіював депутат від “ЄС” Сергій Івах.

Коментуючи привітання з перемогою від свого опонента Олега Синютки Садовий сказав, що готовий повірити, що це було щиро, коли партія “ЄС” зупинить спробу “привселюдно і цинічно витерти ноги об волю львів‘ян”.

У свою чергу, голова фракції “Європейська солідарність” у Львівській міськраді Петро Адамик відповів на звинувачення мера Андрія Садового у махінаціях з організацією засідання депутатів, посилаючись на закон “Про місцеве самоврядування”.

“Наголошую на тому, що ТВК, ухваливши рішення про проведення сесії Львівської міськради 24 листопада, а не 3 грудня, виконала норму статті 46 закону “Про місцеве самоврядування” згідно з якою “перша сесія новообраної міської ради скликається відповідною ТВК не пізніше, як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів ради”. Тобто ми, депутати, вимагаємо провести першу сесію відповідно до закону. Ми не хочемо розпочинати роботу з порушень законодавства”, – заявив Адамик.

Він також звернувся до Садового з проханням “не збурювати громаду, припинити виборчу кампанію та почати працювати”.

Нагадаємо, на мерських виборах у Львові перемагає діючий міський голова Андрій Садовий із результатом 62,8% голосів виборців.

Також ми повідомляли, що чинного мера Дніпра Бориса Філатова переобрано очільником міста.

Кандидат від “Слуги народу” на виборах мера Полтави Сергій Іващенко визнав свою поразку і перемогу кандидата від “За майбутнє” Олександра Мамая.

За результатами місцевих виборів, міським головою Ужгорода обрано чинного очільника міста самовисуванця Богдан Андріїв. Кандидат від партії “Слуга народу” Віктор Щадей отримав – 11 452 – 45,5%.

На мерських виборах у Черкасах перемагає діючий міський голова Анатолій Бондаренко з результатом 54,25% голосів. У Львові перемагає діючий міський голова Андрій Садовий із результатом 62,8% голосів виборців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE