Politerno > Україна і світ > В “ДНР” прибув “гумконвой” з російською вакциною, але не тією, яку чекали окупанти

В “ДНР” прибув “гумконвой” з російською вакциною, але не тією, яку чекали окупанти

  • 29 Листопада, 2020
  • 794 Переглядів
  • 0

З Росії в “ДНР” прибув так званий гумконвой, який очікували ще до 1 листопада.

Більше інших зраділи його вмісту місцеві лікарі в зв’язку з плачевною ситуацією з коронавірусом на захопленій території – лікувати нічим

Але вакцини від COVID-19 в ньому не виявилося. 

Про це повідомляє Інформаційний навігатор з посиланням на інформацію з ОРДЛО.

 

Згідно з даними Telegram-каналу Вільнодумець від представників так званого МОЗ “ДНР”, автор якого пише про події на окупованих територіях, у гумконвої з Росії замість обіцяної вакцини від коронавіруса «Супутник V», яку у всю анонсувало керівництво «ДНР», прийшла вакцина від сезонного грипу.

У зв’язку з плачевними результатами тестування цієї вакцини в 1 АК, про які повідомлялося у ЗМІ, в МОЗ «ДНР» це сприйняли більше з радістю, ніж з прикрістю, тому як в першу чергу планувалася вакцинація медперсоналу «ДНР».

За словами одного з працівників МОЗ «ДНР», причина непостачання вакцини від коронавірусу проста: на даний час в Росії немає достатньої кількості потужностей для виробництва вакцини “Супутник V» навіть для внутрішніх потреб.

Але це вже підтвердив і сам Путін, який просив президента Франції допомогти у виробництві російської вакцини на потужностях французьких виробників.

“Думаю, тепер всім стає зрозуміла зміна риторики лідера ОПЗЖ Медведчука і його медіаресурсів в Україні від “… українська влада через Медведчука терміново повинна домовитися з Росією про постачання вакцини “Супутник V” в Україну” до “… українська влада через Медведчука повинна домовитися про виробництво (!!!) “Супутник V” на вітчизняних потужностях”, – відзначає автор.

Тобто, якби навіть теоретично припустити, що вакцина “Супутник V” ефективна і українська влада вирішила б її закупити, то найцікавіше, Росія не змогла б її поставити в потрібних обсягах. Максимум, що вони можуть, це як у випадку з Угорщиною: передали 10 доз більше для піару, ніж для тестування, сказано в повідомленні.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE