Politerno > Україна і світ > Шмигаль переконує, що вперше в історії України влада немає “олігархічних інструментів”

Шмигаль переконує, що вперше в історії України влада немає “олігархічних інструментів”

  • 17 Грудня, 2020
  • 637 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль упевнений, що у нинішньої влади немає ні медійних, ні фінансових ресурсів, які зазвичай надають олігархи.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-конференції видання “НВ” “Україна і світ у 2021 році”.

При цьому він поскаржився, що на сьогодні політичні опоненти чинної влади «дуже сильні», бо у них є медіаресурси і фінанси.

«Політичні опоненти чинної влади дуже сильні, зокрема це стосується медіаресурсів і фінансових ресурсів. Потрібно відзначити, що вперше влада в Україні не має олігархічних інструментів таких як: медіаресурси, фінансові ресурси. Сьогодні влада спирається тільки на суспільство, на народ України, і це правда», – пояснив прем’єр-міністр.

Як відомо, самого Дениса Шмигаля називають людиною олігарха, власника ДТЕК Ріната Ахметова, підприємтсвом якого до чиновницької роботи він керував. Зокрема, в 2017-2018 роках, коли Денис Шмигаль очолював Бурштинську ТЕС, енергетичний холдинг Ріната Ахметова задешево, за копійки купував вугілля на Донбасі і за формулою “Роттердам+” виробляв з нього електроенергію на Бурштинській ТЕС, яку за європейськими цінами продавав до Європи, зокрема, до Словаччини – маючи при цьому величезні надприбутки.

У вересні журналіст “Української правди” Роман Романюк у статті “Зе!корупція, або Старі схеми епохи “нових“, із посиланням на одного з крупних бізнесменів заявив, що олігарх Рінат Ахметов виділяє понад 2 мільйони доларів щомісяця на команду президента Володимира Зеленського і “Слуги народу”.

В квітні прем’єр-міністр Денис Шмигаль призначив своїм позаштатним радником з питань енергетики Ігора Маслова, який тривалий час займав керівні посади в компаніях Ріната Ахметова.

А ще раніше, у лютому, президент Володимир Зеленський призначив людину Ахметова куратором вугільної галузі, але заявив, що “смотрящі” мають зникнути.

16 квітня Кабмін провів позачергове засідання і погодив призначення нового в. о. міністра енергетики та захисту довкілля – Ольги Буславець, яка у жовтні 2019 року вбула одним із розробників проекту постанови Кабміну, якою пропонувалося надати ТОВ “ДТЕК Східенерго” ціну на газ нижчу від ціни продажу “Нафтогазом” населенню та іншим захищеним споживачам на 46%-69%.

16 грудня НАБУ опублікувало фрагмент перехопленої розмови за березень-квітень 2020-го року топ-менеджера ДТЕК та іноземної особи про жінку-кандидата на посаду глави Міненерго (згодом т.в.о. призначили Ольгу Буславець – ред.).

Також слід нагадати, що Зеленському час від часу влаштовують “теплі ванни” у програмі “Свобода слова Савіка Шустера”, яка виходить на телеканалі Ріната Ахметова “Україна”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE