Politerno > Україна і світ > Трампісти увірвалися в Капітолій, розглядається введення нацгвардії і комендантської години. ВІДЕО – ФОТО

Трампісти увірвалися в Капітолій, розглядається введення нацгвардії і комендантської години. ВІДЕО – ФОТО

  • 6 Січня, 2021
  • 1513 Переглядів
  • 0

У Вашингтоні прихильники президента Дональда Трампа прорвали кордон поліції і увірвалися у будівлю Капітолію, де у середу Конгрес має оголосити результати виборів президента.

Про це повідомляють BBC News та NBC News.

Зараз протестувальники блукають з прапорами залами Капітолію.

Частина з них вже увійшла в залу Сенату.

За даними NBC News, у штурмі беруть участь сотні мітингувальників. Сенату довелося евакуюватися. Віцепрезидента Майка Пенса теж евакуювали у безпечне місце. Церемонію проголошення нового президента довелося перервати.

За словами деяких чиновників, у будівлі лунали постріли. Є поранені.

Озброєні співробітники поліції Капітолія супроводжують медиків під час евакуації потерпілого протестувальника. Він отримав вогнепальні поранення в ході штурму Капітолію.

Згодом телеканал CNN повідомив про постраждалих під час перестрілки у Конгресі, куди раніше увірвалися прихильники іще президента республіканця Дональда Трампа.

За словами двох джерел каналу, у Капітолії у груди поранили жінку, яка перебуває у важкому стані.

Пізніше канал повідомив, що кілька офіцерів отримали поранення. Принаймні одного, за інформацією CNN перевезли до лікарні.

 

Білий дім звернувся до протестуючих. Він просить припинити насильство в Конгресі США і зберігати спокій.

Також віце-президент США Пенс закликав протестувальників припинити насильство, що відбувається біля будівлі Капітолію, заявивши, що всі причетні будуть притягнуті до відповідальності.

Мін’юст США повідомив, що хакери отримали доступ до листування його співробітників. Це відбувається під час масштабної акції протесту в США.

Близько 200 солдатів Нацгвардії Вірджинії направляються до Вашингтону на тлі протестів. Також президент Дональд Трамп розпорядився відправити військовослужбовців Національної гвардії США до Конгресу, куди увірвалися протестувальники.

“Я прошу всіх у Капітолії США зберігати мир. Жодного насильства! Пам’ятайте, ми – партія правопорядку і наших великих чоловіків і жінок у блакитному (правоохоронців – ред.). Дякую!”, – зазначив Трамп.

Мер Вашингтона Мюріел Баузер оголосила про введення комендантської години в столиці Сполучених Штатів Америки.

Спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі закликала Національну гвардію втрутитися в ситуацію з протестом прихильників Дональда Трампа. Однак, за даними Washington Post, Пентагон відмовив.

У середу в Вашингтоні проходив мітинг прихильників Трампа. На ньому останній заявив, що ані він, ані його команда “ніколи не здадуться, ніколи не поступляться“.

У середу проходило засідання Конгресу США, на якому повинні були затвердити результати виборів президента США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE