Politerno > Україна і світ > У Вашингтоні і двох містах ввели комендантську годину, у Вірджинії – надзвичайний стан

У Вашингтоні і двох містах ввели комендантську годину, у Вірджинії – надзвичайний стан

  • 7 Січня, 2021
  • 630 Переглядів
  • 0

На тлі заворушень у Вашингтоні мер столиці США увів комендантську годину.

Про це повідомляє CNN.

Він почав діяти в 18:00 середи, 6 січня, і буде діяти до 6:00 ранку четверга, 7 січня.

Зараз ситуація трохи покращилася. Правоохоронці відтіснили демонстрантів зі сходів Капітолію. Вже затримано щонайменше 13 учасників протесту.

Представники Адміністрації США заявляють, що будівля Капітолію знаходиться в безпеці.

У свою чергу губернатор американського штату Вірджинія Ральф Нортем оголосить надзвичайний стан у регіоні. Також він вводить комендантську годину у двох містах, які межують з Вашингтоном.

Про це Нортем повідомив у Twitter.

Комендантську годину в містах Олександрія і Арлінгтон почнуть діяти з 18:00 (1:00 за київським часом).

“На прохання Олександрії і Арлінгтона, я оголошую комендантську годину з 18:00 до 6: в цих юрисдикціях, за рідкісним винятком. Я також маю вводити надзвичайний стан у Вірджинії, щоб ми могли продовжувати реагувати”, – написав він.

Біля будівлі Капітолію, яку в середу взяли в облогу прихильники 45-го президента США Дональда Трампа, незгодні з його поразкою, продовжують перебувати сотні людей. Тим часом силовики спеціального призначення вже прибули на місце.

Журналіст CNN Алекс Марквардт повідомляє, що протестуючи все ще оточують будівлю американського парламенту, а правоохоронні органи в свою чергу “в невеликій мірі” намагаються відтіснити натовп від будівлі Конгресу.

О 18:00 за місцевим часом (01:00 за київським) в окрузі Колумбія почне діяти комендантська година, який ініціювала мер Вашингтона Мюріель Боузер.

У той же час журналіст відзначає, що в даний момент “немає ніяких ознак того, що ці протестувальники збираються куди-небудь. Також немає впевненості в тому, що вони чули звернення президента Трампа із закликом про повернення додому”.

Видання з посиланням на джерела зазначає, що поки немає офіційної інформації про те, коли відновиться робота Конгресу, який повинен затвердити результати президентських виборів.

Нагадаємо, середу учасники мітингу на підтримку Дональда Трампа прорвали кордон поліції і увірвалися у будівлю.

Новообраний але непроголошений президент США Джо Байден закликав президента Дональда Трампа виступити на телебаченні і закликати своїх прихильників припинити штурм Капітолія.

У будівлю Капітолія, у яку в середу увірвалися прихильники Трампа, незгодні з його поразкою, увійшли силовики спеціального призначення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE