Politerno > Україна і світ > Трамп не допустить неповаги до 75 млн своїх виборців – 45% республіканців підтримують захоплення Капітолію

Трамп не допустить неповаги до 75 млн своїх виборців – 45% республіканців підтримують захоплення Капітолію

  • 8 Січня, 2021
  • 846 Переглядів
  • 0

Чинний президент США Дональд Трамп заявив, що не допустить неповаги або погроз по відношенню до 75 мільйонів виборців, які віддали за нього голоси на листопадових виборах.

Про це глава Білого дому написав в Twitter 8 січня.

 

“75 000 000 великих американських патріотів, які проголосували за мене, лідерство Америки і ідею зробити Америку знову великою, ще довго будуть голосно заявляти про себе. Вони не будуть піддаватися неповазі або несправедливому поводженню ні в якому вигляді або формі!!!”, – заявив Трамп.

Слід зазначити, що згідно з опитуванням, проведеним YouGov Direct серед зареєстрованих виборців, 45% прихильників республіканців підтримує дії екстремістів, які захопили в середу Капітолій.

Опитування серед 1 397 зареєстрованих виборців, які чули про події в Капітолії, показало, що 45% республіканців активно підтримують дії тих, хто перебував у Капітолії і майже стільки ж висловили свою незгоду (43%).

У той же час, засудили напад на Капітолій 96% опитаних демократів.

62% всіх опитаних виборців сприймають ці дії як загрозу демократії. Такої думки дотримуються 93% демократів і 55% незалежних. Однак серед республіканців тільки чверть (27%) вважає, що захоплення Капітолію слід розглядати як загрозу демократії, а дві третини (68%) вважають інакше.

При цьому 59% виборців, обізнаних про події в Капітолії, вважають їх більше жорстокими, ніж більше мирними (28%). Однак щодо республіканців вірно протилежне: 58% проти 22% республіканців вважають те, що відбувається більш мирним, ніж більш жорстоким.

Більшість виборців (55%) вважають, що президент Дональд Трамп “дуже винен” у діях тих, хто вторгся в Капітолій, а ще 11% заявили, що він “у деякій мірі винен”. 42% також говорять, що республіканці в Конгресі, які заявили, що вони проголосують проти підтвердження результатів виборів, “дуже винні”, а ще 20% вважають, що вони “в якійсь мірі винні”

Набагато менше виборців вважають, що в усьому винен обраний президент Джо Байден (17%). При цьому Байден є найбільшим винуватцем в очах республіканців: 52%, в порівнянні з 28% для Дональда Трампа і 26% для республіканців у Конгресі, які виступили проти підтвердження результатів виборів.

Половина (50%) виборців вважають за доцільне, щоб Трамп був негайно відсторонений від посади через події. Ще 42% вважають, що подібна дія була б недоречною. Республіканці (85%) особливо схильні говорити, що вважають це недоречним.

YouGov опитав 1448 зареєстрованих виборців, в тому числі 1397 осіб, які були в курсі подій в Капітолії. Опитування проводилося 6 січня 2021 року з 17:17 по 17:42 за східним часом. Опитування проводилося через YouGov Direct. Допустима похибка становить приблизно 3,3% для всієї вибірки.

Нагадаємо, середу учасники мітингу на підтримку Дональда Трампа прорвали кордон поліції і увірвалися у будівлю.

Новообраний але непроголошений президент США Джо Байден закликав президента Дональда Трампа виступити на телебаченні і закликати своїх прихильників припинити штурм Капітолія.

У будівлю Капітолія, у яку в середу увірвалися прихильники Трампа, незгодні з його поразкою, увійшли силовики спеціального призначення.

На тлі заворушень у Вашингтоні мер столиці США увів комендантську годину. У свою чергу губернатор американського штату Вірджинія Ральф Нортем оголосить надзвичайний стан у регіоні. Також він вводить комендантську годину у двох містах, які межують з Вашингтоном.

У четвер, 7 січня, Конгрес США затвердив перемогу Джо Байдена на президентських виборах.

Президент Володимир Зеленський засуджує безпрецедентне насильство, спричинене заворушеннями в США.

Щонайменше четверо співробітників Білого дому подали у відставку після заворушень у Вашингтоні.

Після вчорашніх заворушень у Вашингтоні Facebook та Instagram заблокували акаунти 45-го президента США Дональда Трампа.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE