Politerno > Україна і світ > У Конгресі хочуть позбавити президента допуску до ядерної кнопки

У Конгресі хочуть позбавити президента допуску до ядерної кнопки

  • 10 Січня, 2021
  • 644 Переглядів
  • 0

У Палаті представників Конгресу США виступили за відсторонення чинного президента США Дональда Трампа від доступу до ядерної зброї. 

З такою пропозицією виступила спікер Палати Ненсі Пелосі, однак закон не дозволяє цього зробити, пише Time.

За даними видання, Пелосі повідомила колег-законодавців, що обговорювала це питання з генералом Марком Міллі, головою Об’єднаного комітету начальників штабів. Офіс Міллі підтвердив, що Пелосі їм дзвонила.

За даними видання, вона писала, що говорила Міллі про необхідність утримати “нестабільного президента від початку військових дій або доступу до кодів запуску для наказу про нанесення ядерного удару”. Вона також назвала Трампа “засмученим президентом” і писала, що треба зробити все, “щоб захистити американський народ від його незбалансованого нападу на країну і демократію”.

Однак тут нічого не поробиш, пише Times. Президент США має одноосібну владу над ядерним арсеналом країни з тих пір, як Гаррі Трумен наказав скинути атомні бомби на Хіросіму і Нагасакі.

Згідно військовим документам, рішення про нанесення ядерного удару приймається президентом і передається як наказ чолі Об’єднаного комітету начальників штабів, перш ніж воно буде передано по ланцюжку командування, зазначили у виданні.

Нагадаємо, 24 вересня 2019 року саме спікер Палати представників Конгресу США, демократка Ненсі Пелосі оголосила про початок офіційного розслідування щодо імпічменту президента Дональда Трампа.

Держсекретар Майк Помпео висловився категорично проти допиту дипломатів і надання конгресменам документів Держдепартаменту. Однак 3 жовтня конгресмени допитали Курта Волкера. Колишній спецпредставник Держдепартаменту США по Україні протягом 10 годин в закритому режимі відповідав на їхні питання.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE