Politerno > Україна і світ > Корпорації провокують “відповідну реакцію”: Трамп прокоментував блокування у соцмережах

Корпорації провокують “відповідну реакцію”: Трамп прокоментував блокування у соцмережах

  • 12 Січня, 2021
  • 522 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп упевнений, що технологічні корпорації, які позбавили його доступу до соціальних мереж, зробили «катастрофічну помилку». За його словами, вплив цих корпорацій зростає і становить небезпеку.

У вівторок, 12 січня, американський президент вперше публічно прокоментував рішення Twitter назавжди заблокувати його аккаунт, а також дії адміністрації Facebook і Instagram, які позбавили Трампа можливості писати нові пости до завершення президентської каденції.

«Великі технологічні компанії роблять щось жахливе для нашої країни. Я вважаю, що це стане катастрофічною помилкою для них. Вони роз’єднують, вони роблять те, що я довгий час передбачав», – заявив президент журналістам в аеропорту Вашингтона перед вильотом до Техасу.

«Корпорації зробили страшну помилку, і це дуже погано для нашої країни. Це підштовхує інших робити те ж саме. Це створює багато проблем і небезпеки», – додав він.

Трамп попередив, що дії корпорацій «викликають багато проблем» і провокують «відповідну реакцію».

«Я ніколи не бачив такого гніву, як зараз. Це жахливо. Завжди потрібно уникати насильства», – підкреслив президент.

В.о. прем’єр-міністра Австралії Майкл Маккормак прирівняв штурм Капітолію прихильниками Дональда Трампа до руху BLM (англ. Black Lives Matter – “Життя чорношкірих мають значення”) і звинуватив Twitter в цензурі через блокування аккаунта чинного президента США.

Мессенджер Telegram займає друге місце за кількістю завантажень в США, після того як Twitter назавжди заблокував акаунт президента Дональда Трампа, а компанії Apple і Google видалили з магазинів додатків популярну серед прихильників Трампа соцмережу Parler.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE