Politerno > Україна і світ > В.о. прем’єра Австралії порівняв штурм Капітолію з BLM, засудивши Twitter за блокування Трампа

В.о. прем’єра Австралії порівняв штурм Капітолію з BLM, засудивши Twitter за блокування Трампа

  • 12 Січня, 2021
  • 637 Переглядів
  • 0

В.о. прем’єр-міністра Австралії Майкл Маккормак прирівняв штурм Капітолію прихильниками Дональда Трампа до руху BLM (англ. Black Lives Matter – “Життя чорношкірих мають значення”) і звинуватив Twitter в цензурі через блокування аккаунта чинного президента США.

Про це повідомляє Independent.

 

За словами Маккормака те, що відбувалося в Капітолії “схоже на расові протести, які ми спостерігали по всій країні (США) в минулому році”.

“Це сумні події, і, звичайно ж, багато хто не пам’ятає, як ви їхали на коні – вони пам’ятають, як ви з коня злазили. І дуже шкода, що це сталося”, – сказав Маккормак, маючи на увазі закінчення президентського терміну Трампа.

За таке порівняння Маккормак отримав порцію критики від організації Amnesty International, яка зажадала, щоб він відмовився від “глибоко образливого” заяви і приніс вибачення.

Виконуючий обов’язки прем’єр також розкритикував соціальні платформи, зокрема Twitter і Facebook, за блокування аккаунтів Трампа.

“Я не вірю в подібного роду цензуру. Було багато людей, які говорили і робили в Twitter найрізноманітніші речі, але при цьому не ставали об’єктами такого засудження або цензури”, – заявив Маккормак.

Нагадаємо, ФБР попередило владу та правоохоронців штатів про загрози насильства з боку правих екстремістів під час запланованих у січні в країні серії протестів.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE