Politerno > Україна і світ > Telegram став другим за кількістю завантажень у США, бо його масово почали використовувати прихильники Трампа

Telegram став другим за кількістю завантажень у США, бо його масово почали використовувати прихильники Трампа

  • 12 Січня, 2021
  • 538 Переглядів
  • 0

Мессенджер Telegram займає друге місце за кількістю завантажень в США, після того як Twitter назавжди заблокував акаунт президента Дональда Трампа, а компанії Apple і Google видалили з магазинів додатків популярну серед прихильників Трампа соцмережу Parler.

Про це повідомляє газета The Daily Telegraph.

За даними ЗМІ, всього за 7 днів після штурму Капітолію американці звантажили Telegram майже 545 тисяч разів. Це число побило рекорд минулого тижня.

Зазначено, що після того, як Twitter назавжди заблокував особистий обліковий запис Трампа, його прихильники кинулися до Telegrm. Додаток, в якому всі повідомлення зашифровані, сьогодні блокує лише за поширення порнографії, продаж наркотиків і тероризм. При цьому в месенджері можна створювати закриті групи та чати.

Свої повідомлення в Telegram відправляють і високопоставлені союзники чинного президента. Так, серед тих, хто користується додатком виявилися син президента Дональд Трамп-молодший, і колишня федеральна прокурорка Сінді Пауелл. При цьому групи колишніх користувачів Parler і прихильників Трампа в Telegram вже зібрали десятки тисяч користувачів.

Тепер число нових користувачів Telegram з США збільшується в три рази швидше. Зазначено, що на це також вплинули суперечки з приводу нової політики конфіденційності для додатка WhatsApp.

Професорка інформаційних досліджень в університеті Меріленда Джен Голдбек заявила про те, що Telegram міг би стати домом для відданих прихильників Трампа на довший термін, ніж додаток Parler, адже блокування месенджера є малоймовірним.

“Якби його використовували лише групи Alt Right, це могло б дати Apple або Google деякий контроль, але це загальний додаток для обміну повідомленнями, який люди використовують для законних потреб”, – зазначила Голдбек.

Вона також додала, що оскільки додаток є надійним та простим у використанні, він може бути більш привабливим, ніж такі сайти, як Gab, 4chan і TheDonald.win, які використовували прихильники Трампа.

“Це дивні платформи, призначені лише для середньостатистичних прихильників MAGA. Вони не схожі на звичайні соціальні мережі, і їх може бути складно зрозуміти. Якщо ви не є прихильником, вам потрібно знайти місце, яке легко використовувати, стабільне і не ризиковане”, – додала професорка.

При цьому засновник і керівник Telegram Павло Дуров поки не прокоментував те, що прихильники Трампа перебралися в його месенджер. Водночас він повідомив, що за останні 72 години до платформи приєдналися 25 мільйонів нових користувачів.

Нагадаємо, після заворушень у Вашингтоні Facebook та Instagram заблокували акаунти 45-го президента США Дональда Трампа.

Згодом і соцмережа Twitter безстроково заморозила особистий аккаунт президента США Дональда Трампа, вважаючи його публікації здатними спровокувати насильство.

В.о. прем’єр-міністра Австралії Майкл Маккормак прирівняв штурм Капітолію прихильниками Дональда Трампа до руху BLM (англ. Black Lives Matter – “Життя чорношкірих мають значення”) і звинуватив Twitter в цензурі через блокування аккаунта чинного президента США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE