Politerno > Україна і світ > Експертка заявила, що держрегулювання ціни газу без внесення змін до закону — нелегітимне

Експертка заявила, що держрегулювання ціни газу без внесення змін до закону — нелегітимне

  • 18 Січня, 2021
  • 836 Переглядів
  • 0

Держрегулювання ціни постачання природного газу населенню без внесення змін до Закону «Про ринок природного газу» — нелегітимне.

Про це пише засновниця “Ліги антитрасту” Агія Загребельська у статті для ZN.UA.

Вона зазначає, що в законі чітко вказано, що ціни на газ — вільні. А всі випадки винятків із цього правила мають визначатися виключно цим законом.

Оскільки «карантинного» винятку в законі немає й не могло бути, уряд упроваджує регулювання цін на газ у незаконний спосіб і не маючи на це повноважень.

Як наслідок, це може завершитися блокуванням постанови в суді та подальшим її скасуванням, невиконанням газовиками вимог постанови без юридичних наслідків для них, стягненням газовими компаніями збитків з держави за незаконне втручання в ціни з подальшим їх відшкодуванням за наш рахунок, у тому числі через включення до комунальних тарифів тощо.

Нагадаємо, 13 січня Кабінет міністрів вирішив запровадити державне регулювання ціни на газ на період карантину або взагалі до кінця поточного опалювального сезону. Уряд планує встановити ціну на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 гривні за кубічний метр.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у лютому кубометр газу міг подорожчати до 12 грн, якщо уряд не встановив би граничну ціну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE