Politerno > Україна і світ > Бойовики передали Медведчуку кількох полонених через Ростов і Мінськ

Бойовики передали Медведчуку кількох полонених через Ростов і Мінськ

  • 21 Січня, 2021
  • 729 Переглядів
  • 0

У середу, 20 січня, бойовики ОРДЛО відпустили для передачі в Україну кількох заздалегідь помилуваних людей.

21 січня їх планували відправити з Росії в Білорусь, звідки їх має забрати лідер ОПЗЖ і кум російського президента Віктор Медведчук, повідомляє Східна правозахисна група.

“Сьогодні вони доставлені в РФ, із Мінська їх мав забрати опозиційний народний депутат України на своєму літаку. До Мінська їх теж мали доставити літаком із м.Ростов.

Для того, щоб не спростовувати заявлену вчора ЗМІ кількість звільнених людей, дану інформацію ми розголошувати не будемо. Торги йшли з понеділка і так званий омбудсмен “ЛНР” намагалася пролобіювати двох людей у цей список, тому процес затягнувся на один день”, – сказано у повідомленні групи.

За інформацією джерел Східної правозахисної групи, з ОРДО об 11.45 середи через пункт пропуску “Ізварине” за напрямом Донецьк – Матвіїв Курган – Ростов пройшов зі спеціальним супроводом спецконвой із представниками НЗФ “ДНР” і з людьми, яких помилував голова т.зв. “ДНР” Денис Пушилін.

З ОРЛО о 13.15 середи через пункт пропуску “Ізварине” у напрямку Луганськ – Новошахтинськ – Ростов пройшов зі спецсупроводом спецконвой із представниками НЗФ “ЛНР” і з людьми, яких помилував голова т.  зв. “ЛНР” Леонід Пасічник.

За даними правозахисників, розглядали два маршрути. Якби президент України й СБУ дали згоду, то людей могли передати на КПВВ “Майорськ”. Але був і запасний маршрут. Його і задіяли.

За даними джерел, вранці у Медведчука були проблеми з вильотом – але якм ситуація тепер, невідомо.

Мобільний зв’язок родичів із помилуваними перервано з 20 січня. Родичам повідомили, що їхні близькі вже помилувані і перебувають на волі.

Нагадаємо, 20 січня українська сторона у Тристоронній контактній групі заявила у Тelegram ,що Росія та народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук спільно намагаються використати полонених у своїх політичних інтересах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE