Politerno > Тернопільщина > Головко не захотів висловлювати недовіру уряду і Шмигалю, обійшлося тарифами

Головко не захотів висловлювати недовіру уряду і Шмигалю, обійшлося тарифами

  • 21 Січня, 2021
  • 3472 Переглядів
  • 0

У четвер, 21 січня, під час четвертого пленарного засідання Тернопільської обласної ради, депутати прийняли звернення щодо необґрунтованого підвищення тарифів на комунальні послуги.

Представники різних фракцій та представники учасників бойових дій озвучили своє негативне ставлення до підняття тарифів і локдауну.

Завершивши обговорення, сесія прийняла звернення депутатів Тернопільської обласної ради  до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України,  Фонду державного майна України, Антимонопольного комітету України щодо необгрунтованого підвищення тарифів на комунальні послуги.

Голова фракції “Батьківщина” в облраді Василь Деревляний запропонував доповнити документ висловленням недовіри Кабінету міністрів України та прем’єр-міністру Денису Шмигалю і вимогою їхньої відставки, але голова обласної ради, “свободівець” Михайло Головко не виніс дану ініціативу на голосування. У “Батьківщині” стверджують, що таким чином голова облради порушив законодавство щодо статусу депутата.

За даними “Політерно”, такі дії Головка стали наслідком домовленостей між “Свободою” та владою в особі голови Тернопільської ОДА Володимира Труша про “ненапад”. 

У той же час, за нашими даними, голоси під поправку Деревляного у залі були  – її готова була підтримати, окрім “Батьківщини” та ЄС, фракція “За майбутнє”.

Слід нагадати, що за попередньої каденції Тернопільської обласної ради депутати не раз висловлювали недовіру центральній владі, що ставало резонансом на загальнодержавному рівні. Тернопільщина, починаючи з 2015 року, прославилася як найпатріотичніший край. Як бачимо, за влади націоналістів в області практика гучних звернень до влади зупинена. Умови коаліційної угоди зобов’язують найрадикальнішу облраду в країні стати беззубою філією “Слуги народу”.

15 січня Тернопільська районна рада підтримала звернення до президента, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради щодо скасуванння тарифів на основні житлово-комунальні послуги. За наполяганням депутата Тернопільської районної ради від “Батьківщини” Андрія Машка рада підтримала вимогу щодо відставки діючого складу КМУ.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE