Politerno > Тернопільщина > Тернопільська райрада звернулася до влади щодо скасування тарифів і відставки Зеленського та уряду

Тернопільська райрада звернулася до влади щодо скасування тарифів і відставки Зеленського та уряду

  • 15 Січня, 2021
  • 2549 Переглядів
  • 0

Тернопільська районна рада підтримала звернення до президента, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради щодо скасуванння тарифів на основні житлово-комунальні послуги.

Відповідний проєкт рішення депутати Тернопільської райради підтримали під час сесії 15 січня.

“За моїм наполяганням Рада підтримала вимогу щодо відставки діючого складу КМУ. Не підтримали вимоги про відставку Уряду представники партій Слуга Народу та За майбутнє”, – написав депутат Тернопільської районної ради від “Батьківщини” Андрій Машко у Фейсбуці.

За ініціативи «Голосу» депутати доповнили зверня щодо тарифів пунктом: звернутись до Володимира Зеленського з пропозицією добровільно піти у відставку. Його підтримали 33 депутати. Про це повідомив Андрій Шкула.

Нагадаємо,  13 січня Кабінет міністрів вирішив запровадити державне регулювання ціни на газ на період карантину або взагалі до кінця поточного опалювального сезону. Уряд планує встановити ціну на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 гривні за кубічний метр.

Як заявив на нараді у президента 13 січня в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко, з лютого 2021 року в Україні будуть знижені ціни на газ для побутових споживачів – вони не перевищить 6,99 гривень за кубометр до кінця карантину або опалювального сезону.

Міжнародний валютний фонд занепокоєний державним регулюванням цін на газ в Україні, адже це може призвести до порушення взятих в рамках Меморандуму зобов’язань.

У містах України відбулися протести з вимогою скасувати нові тарифи на комуналку.

14 січня під будівлею Закарпатської ОДА в Ужгороді відбулася акція протесту проти підвищення тарифів на газ та електроенергію.

15 січня до протестувальників з руху #SaveФОП приєдналася акція протесту, організована громадською ініціативою “Стоп тарифний геноцид”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE