Politerno > Україна і світ > Кравчук каже, що передачу полонених з ОРДЛО Медведчуку зупинено. ВІДЕО

Кравчук каже, що передачу полонених з ОРДЛО Медведчуку зупинено. ВІДЕО

  • 21 Січня, 2021
  • 602 Переглядів
  • 0

Передача полонених громадян України нардепу Віктору Медведчуку зупинена, оскільки літак з ними не вилетів з ОРДЛО.

Скільки полонених має намір передати Україні Росія, хто серед них і де вони зараз – досі невідомо. Але процес так званого обміну призупинили, адже літак, яким мали транспортувати людей, не вилетів, повідомив в ефірі “5 каналу” голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

“Той літак, який мав привезти людей, не вилетів. Не тому, що немає палива чи ще чогось. Виникає просте запитання: хто летить у літаку? Ці люди мають паспорти? Вони внесені до відповідного реєстру? Це ж не просто подорож на конях – це дуже далека, причому міждержавна дорога. Спочатку вони летять із Донецька до Ростова-на-Дону, потім із Ростова-на-Дону до Мінська, а потім із Мінська в Україну. Це вже нездійсненне питання. Літак цього зробити не може”, – заявив він.

Раніше уповноважена з прав людини Людмила Денісова заявила, що остаточної кількості бранців, яких повинні передати Києву з окупованих територій, немає, адже цифра постійно змінюється.

Повідомляли нібито про дев’ятьох людей. Імена чотирьох оприлюднила прес-служба партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Депутату цієї політсили – Вікторові Медведчуку – бойовики і погодилися передати бранців. Це викликало бурхливу реакцію в МЗС України. Проти обміну, про який не було офіційних домовленостей, виступила і українська делегація у ТКГ.

20 січня українська сторона у Тристоронній контактній групі заявила у Тelegram, що Росія та народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук спільно намагаються використати полонених у своїх політичних інтересах.

Кравчук же наголосив, що повернення українців з полону – це справа не Медведчука, а справа України.

“Не може приватна особа займатися питаннями такого масштабу без держави, а якщо вона береться за це або це підтримується Росією, то це означає тільки одне: зробити навколо конкретної людини піар для того, щоб підняти її авторитет”, – пояснив голова української делегації в ТКГ.

На засіданні в четвер питання обміну полоненими взагалі не порушували, поінформував представник Донецької та Луганської областей від України Сергій Гармаш. Ще один член української делегації Денис Казанський повідомив, що участь у перемовах взяв заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак. Зазвичай він є учасником переговорів у Нормандській четвірці.

У середу, 20 січня, бойовики ОРДЛО нібито відпустили для передачі в Україну кількох заздалегідь помилуваних людей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE