Politerno > Україна і світ > Україна “американська колонія”: МОН висловилося щодо заяв викладачки з Драгоманова

Україна “американська колонія”: МОН висловилося щодо заяв викладачки з Драгоманова

  • 26 Січня, 2021
  • 1146 Переглядів
  • 0

МОН України прокоментувало висловлювання викладачки національного педуніверситету ім. Драгоманова Євгенії Більченко про те, що Україна “американська колонія”. 

Про це йдеться на сторінці Міністерства освіти і науки УкраїниОН у Facebook.

 

“Тема мови може та має обговорюватися в демократичному суспільстві, винятково з повагою і толерантністю. Україна обрала свій шлях щодо мовного питання. Він про турботу навколо державної мови, що є важливим для країни.

Нас, україномовних та російськомовних, об’єднує те, що ми всі – українці. І ми всі маємо турбуватися про нашу країну та нашу мову.

Наше завдання як суспільства, що постійно розвивається, – дійти однієї системи координат. Усі дискусії щодо мовного питання не можуть доводитися до абсурду. І повинні мати винятково риторику поваги, незалежно від позиції. А також розуміння, що ми всі живемо в одній країні, в якій повага є нашою невід’ємною національною рисою”, – зазначили у міністерстві.

Ніякої конкретики та оцінки на висловлювання професорки міністерство не надало. Також не зазначається, чи буде якась реакція міністерства щодо викладачки або самого університету.

Нагадаємо, після посилення з 16 січня 2021 року дії закону про захист державної мови Більченко оприлюднила у Facebook серію заяв, де, зокрема, назвала Україну “онкохворою американською колонією” та “тоталітарною країною”, де нібито панують “вуличні етнорадикали” й “фашизм”. При цьому на окупованих територіях та в РФ жодних ознак тоталітаризму, політичних репресій й обмежень прав і свобод людини й громадянина вона не вбачає.

Пізніше з’явиися свідчення того, що подібні речі професорка розповідає й на лекціях.

У відкритому доступі є відеозаписи з її виступами на тему “громадянської війни” в Україні, які вона мала в Одеській юридичній академії, а також на телеканалах екс-“регіонала” Клименка й терористичної організації “ДНР”.

Від своїх слів Євгенія Більченко наразі не відмовляється.

Що ж стосується самої професорки, то, за її словами, в понеділок, 25 січня, вона мала розмову ректором Віктором Андрущенко і той, як вона каже, звільняти її “не збирається”.

“Звільняти за політичні погляди з універиситету – не його практика”, – навела Більченко слова Андрущенко.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE