Politerno > Україна і світ > Офіс Генпрокурора відкрив провадження проти нардепа Палиці, – ЦПК

Офіс Генпрокурора відкрив провадження проти нардепа Палиці, – ЦПК

  • 29 Березня, 2021
  • 738 Переглядів
  • 0

Офіс генпрокурора 20 січня відкрив кримінальне провадження проти народного депутата, лідера партії “За майбутнє” Ігоря Палиці.

Про це в Facebook повідомляє Центр протидії корупції.

“Нардеп Ігор Палиця почав відхрещуватись від зв’язків з Ігорем Коломойським після того, як олігарх потрапив під американські санкції. Звісно, це неправда і ми в Центрі протидії корупції у заяві про ймовірне вчинення злочину Палицею описали всі його зв’язки з олігархом і незаконні, на наш погляд, дії. Зокрема, ми з’ясували, що рівень задекларованих витрат Палиці перевищує рівень його задекларованих доходів, а операції з купівлі-продажу нерухомості в Україні та за кордоном мають ознаки відмивання (легалізації) коштів”, – йдеться в повідомленні.

У ЦПК додали, що Офіс Генпрокурора відкрив відповідне кримінальне провадження щодо Палиці, а розслідування веде ДБР.

За даними ЦПК, провадження було відкрито ще в січні 2021 року.

Нагадаємо, 5 березня держсекретар США Ентоні Блінкен наклав санкції на “олігарха і колишнього українського чиновника” Ігоря Коломойського, а також його дружину, дочку і сина. Блінкен пояснив, що має на увазі діяльність Коломойського в 2014-2015 роках на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. За словами держсекретаря, олігарх використовував в ті часи свою владу і політичний вплив “для особистої вигоди”. Обмеження при цьому лише одне – заборона на в’їзд в США.

Через тиждень після введення санкцій США проти олігарха Ігоря Коломойського президент Володимир Зеленський висловив підтримку обмеженням щодо колишніх власників ПриватБанку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE