Politerno > Україна і світ > Посли НАТО провели термінову зустріч через нарощування Росією військ біля кордону України

Посли НАТО провели термінову зустріч через нарощування Росією військ біля кордону України

  • 2 Квітня, 2021
  • 719 Переглядів
  • 0

У четвер, 1 квітня, посли країн-членів НАТО провели термінову нараду у Брюсселі, на якій обговорили нещодавній сплеск насильства на Донбасі та накопичення російських військ біля кордонів з Україною.

Про це повідомляє “Європейська правда” із посиланням на Reuters.

Представник НАТО заявив, що Москва підриває мирні зусилля на сході України.

“Союзники поділились своєю стурбованістю нещодавньою масштабною військовою діяльністю Росії в Україні та навколо неї. Також союзники стурбовані порушеннями Росією режиму припинення вогню, що призвело до загибелі чотирьох українських солдатів минулого тижня”, – сказав він.

“Дестабілізуючі дії Росії підривають зусилля з деескалації напруженості”, – додав представник НАТО.

Нагадаємо, Сполучені Штати застерегли Росію від “залякування” Києва на тлі повідомлень про нарощування російської військової присутності на кордоні з Україною. Аташе з питань оборони США, Канади, Великої Британії провели переговори з міністром оборони України Андрієм Тараном та його заступниками Анатолієм Петренком та Олександром Поліщуком.

1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Українська розвідка відзвітувала, що Росія готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE