Politerno > Україна і світ > Зеленський відвідав позиції ЗСУ на передовій, Меркель вимагає від Путіна згорнути нарощування військ на кордоні з Україною. ФОТО

Зеленський відвідав позиції ЗСУ на передовій, Меркель вимагає від Путіна згорнути нарощування військ на кордоні з Україною. ФОТО

  • 8 Квітня, 2021
  • 628 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський відвідав позиції на передовій, де зафіксовано найбільшу кількість порушень режиму всеосяжного та сталого припинення вогню. Глава держави поспілкувався з військовослужбовцями, які служать на бойових позиціях.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу Офісу президента.

“Дякую вам за те, що зберігаєте спокій людей та бороните нашу землю. Ви є справжнім прикладом героїзму та самовідданості. Ми пам’ятаємо кожного воїна, який загинув, захищаючи нашу державу”, – сказав президент.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять військових, які загинули у боях за суверенітет і незалежність України.

Глава держави вручив українським захисникам державні нагороди та цінні подарунки.

Також повідомляється, що Зеленський пообідав разом з військовослужбовцями у солдатській їдальні. Президент відзначив високу якість страв, якими годують військових.

У той же час, за даними Reuters, в ході телефонної розмови з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним канцлерка Німеччини Ангела Меркель вимагала від нього скоротити військову присутність біля кордонів України.

“Зокрема, йшлося про посилення російської військової присутності в околицях Східної України. Канцлерка зажадала згорнути це нарощування, щоб знизити ескалацію ситуації”, – цитує видання повідомлення пресслужби канцлерки.

Зазначимо, що раніше про розмову Меркель і Путіна повідомила пресслужба Кремля. Однак, російська сторона промовчала про вимогу Меркель.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE