Politerno > Україна і світ > У президентському рейтингу Тимошенко вийшла на третє місце, “слуги” продовжують падіння. ІНФОГРАФІКА

У президентському рейтингу Тимошенко вийшла на третє місце, “слуги” продовжують падіння. ІНФОГРАФІКА

  • 9 Квітня, 2021
  • 1080 Переглядів
  • 0

Президентський рейтинг як і раніше очолює чинний глава держави Володимир Зеленський, а п’ятивідсотковий прохідний бар’єр подолали б чотири партії.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг”.

Президентський рейтинг очолює В.Зеленський. Якби вибори відбулися найближчим часом то його підтримали б 24,9% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. За П.Порошенка проголосували б 13,1%, Ю.Тимошенко – 12,1%. Ю.Бойка – 11,9%, І.Смешка підтримують 6,8%, В.Гройсмана – 5,1%, О.Ляшка – 4,9%, Д.Разумкова – 4,8%, Є.Мураєва – 4,6%, А.Садового – 2,6%, А.Яценюка – 2,2%, О.Тягнибока – 1,8%, К.Рудик – 0,4%.

Моделювання другого туру президентських виборів дало наступні результати: Зеленський перемагає у всіх можливих варіантах з найближчими опонентами, при цьому близько третини виборців висловили неготовність прийти на вибори або ж вагалися із відповіддю.

Серед тих, то має намір голосувати і визначився з вибором результати наступні: у парі Зеленський проти Порошенка результат 64% на 36% на користь чинного Глави держави. У парі Зеленський проти Тимошенко – 57% на 43%, у парі Зеленський проти Бойка – 67% на 33%. У парі Тимошенко проти Порошенко – 59% на 41% на користь лідера партії “Батьківщина. У парі Бойко проти Порошенка – паритет 51% на 49%”, – додали соціологи.

У парламентському рейтингу лідирує партія “Слуга народу” (22,9% серед тих, хто визначився і має намір проголосувати). За партію “Європейська солідарність” – 14,6%, партію “Опозиційна платформа – За життя” – 14,2%, партію “Батьківщина” – 12,9%, партію “Сила і честь” – 4,7%, Радикальну партію – 4,4%, “Українська стратегія Гройсмана” – 4,3%, партію Є.Мураєва “Наші” – 3,5%, “УДАР” – 3,4%, партію “Свобода” – 3,4%, партію Шарія – 3,4%, партію “Голос” – 2,6%, партію “Самопоміч” – 2,4%.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing –телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0% . Терміни проведення: 6-7 квітня 2021 р.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE