Politerno > Україна і світ > США ввели санкції проти РФ за “шкідливу зовнішню діяльність” – НАТО закликало Кремль знизити напруженість на кордонах України

США ввели санкції проти РФ за “шкідливу зовнішню діяльність” – НАТО закликало Кремль знизити напруженість на кордонах України

  • 15 Квітня, 2021
  • 744 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій проти РФ за кібератаки і втручання в американські вибори.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на сайт Білого дому.

“Сьогодні президент Байден підписав нове розпорядження про санкції, щоб продемонструвати рішучість адміністрації відреагувати на шкідливу зовнішню діяльність Росії і стримати її в повному обсязі”, – йдеться в повідомленні.

Вказується, що адміністрація Байдена “ясно дала зрозуміти”, що США “хочуть стабільних і передбачуваних” відносин з Росією, але при цьому будуть відстоювати свої національні інтереси.

Зазначається, що санкції введені щодо 6 російських технологічних компаній, 32 фізичних осіб і організацій.

Крім того, 10 осіб дипмісії висилають з країни, оскільки серед них є представники російських спецслужб.

Також США в партнерстві з Європейським Союзом, Великою Британією, Австралією та Канадою наклало санкції на вісім фізичних і юридичних осіб, пов’язаних з триваючою російською окупацією та репресіями в Криму.

“Трансатлантична спільнота одностайно підтримує Україну проти односторонніх провокацій Росії уздовж лінії зіткнення на сході України, в окупованому Криму та вздовж кордонів України, а також погоджується з необхідністю негайного припинення Росією нарощування військової потужності і підбурювальної риторики”, – йдеться на сайті Білого дому.

Своєю чергою у НАТО закликали РФ негайно припинити свою дестабілізаційну поведінку і виконувати свої міжнародні зобов’язання.

“Союзники по НАТО підтримують Сполучені Штати і солідарні з ними після того, як 15 квітня вони оголосили про дії у відповідь на дестабілізаційну діяльність Росії”, – йдеться в повідомленні.

У НАТО зауважили, що Росія продовжує демонструвати стійку модель дестабілізаційної поведінки, зокрема порушення суверенітету і територіальної цілісності України та Грузії, а також триваюче порушення, невиконання та обхід численних міжнародних зобов’язань, включно з Будапештським меморандумом.

“Приклади включають спробу втручання у вибори союзників, зокрема президентські вибори в США, широкомасштабні кампанії дезінформації та зловмисну ​​кібердіяльність”, – додали в НАТО.

В Альянсі також засудили отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

“Ми закликаємо Росію негайно припинити свою дестабілізаційну поведінку і виконувати свої міжнародні зобов’язання. … Ми також закликаємо Росію припинити свої провокації і негайно знизити напруженість на кордонах України та в незаконно анексованому Криму”, – йдеться в повідомленні НАТО.

В Альянсі додали, що НАТО залишається відкритим для періодичного, цілеспрямованого і значимого діалогу, а також для конструктивних відносин з Росією, коли дії Росії роблять це можливим.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE