Politerno > Україна і світ > У Санкт-Петербурзі затримали українського консула – Україна готує відповідь

У Санкт-Петербурзі затримали українського консула – Україна готує відповідь

  • 17 Квітня, 2021
  • 692 Переглядів
  • 0

Консула України Олександра Сосонюка затримали у російському місті Санкт-Петербург співробітники ФСБ нібито “при отриманні інформації закритого характеру в ході зустрічі з громадянином РФ”.

Про це повідомляють РИА Новости.

 

Українського дипломата підозрюють в одержання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

“Дана діяльність несумісна зі статусом дипломатичного працівника і має явний ворожий характер по відношенню до Російської Федерації. До іноземному дипломату будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права”, – заявили в спецслужбі.

Станом на початок 11-тої години ранку Сисонюк вже знаходиться на території дипустанови. Його затримували на декілька годин.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко в коментарі РБК-Україна.

“Чергова провокація на тлі дестабілізаційних дій Росії. Російські правоохоронці затримали співробітника генерального консульства України в Санкт-Петербурзі на кілька годин. Зараз він знаходиться в українській дипустанові. Обставини затримання з‘ясовуються. У відповідності до існуючої практики та на основі принципу взаємності українська сторона готує відповідь”, – сказав він.

Учора Російська Федерація прийняла рішення вислати п’ять польських дипломатів.

Також Росія вирішила дзеркально відповісти на висилку з США десяти російських дипломатів і відправити в США десять американських дипломатичних співробітників.

Російська Федерація заборонила в’їзд восьми чинним та колишнім високопосадовцям США, зокрема керівниками силових відомств, через причетність до “реалізації антиросійського курсу”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE