Politerno > Україна і світ > Захищаючи землю, піклуємося про людей: “Батьківщина” готується до проведення референдуму. ВІДЕО

Захищаючи землю, піклуємося про людей: “Батьківщина” готується до проведення референдуму. ВІДЕО

  • 18 Квітня, 2021
  • 843 Переглядів
  • 0

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко звернулась до Центральної виборчої комісії з проханням дозволити провести збори ініціативної групи всеукраїнського референдуму в форматі Zoom-конференції.

«У нас немає наміру перетворювати референдум на якусь піар-акцію. Наша команда спільно з Асоціацією фермерів України вважає, що це останній шанс зберегти для України сільськогосподарську землю. Ми уважно вивчили закон про референдум. У ньому детально не прописані умови, як проводити збори ініціативної групи, тому ми б хотіли попросити вас надати роз’яснення, щоб ми мали можливість провести захід в режимі Zoom-конференції», – звернулася до представників ЦВК Юлія Тимошенко.

 

Такий крок, як пояснила лідер «Батьківщини», зумовлений карантинними обмеженнями, що діють у переважній більшості областей України.

«Зараз практично вся країна в «червоній зоні», тому перед нами постало питання, як проводити збори ініціативної групи. За законом, ініціативна група – це ключовий орган по проведенню референдуму, це організаційна команда, яка буде забезпечувати все, навіть збір 3 мільйонів підписів за 90 днів. Зараз в ініціативній групі всеукраїнського референдуму щодо неприпустимості розпродажу землі офіційно зареєстровано понад 12 тисяч осіб. Однак провести збори з дотриманням карантинних вимог і соціальної дистанції просто нереально», – зазначила Юлія Тимошенко.

Вона наголосила, що це вкотре доводить складність прописаних у провладному законі про референдум процедур, які обтяжують шлях народу до реального волевиявлення.

«Я не уявляю, як це мусив робити народ за своєю ініціативою. У «Батьківщини» дуже добре організована команда, сильна оргструктура, партійна мережа по всій Україні. Ми стали поряд з народом і допомагаємо провести організаційні заходи, але навіть нам це дуже складно зробити, тому що в законі поставлені надзавдання», – обурилася Юлія Тимошенко.

Проте команда «Батьківщини», детально вивчивши ухвалений закон про референдум, розробила план проведення зборів ініціативної групи з використанням можливостей Zoom-конференції, при цьому зберігши бездоганність дотримання процедур.

Як відомо, команда «Батьківщини» не підтримала закон про народовладдя, адже згідно з нормами та процедурами, які прописані в документі, люди не зможуть провести референдум з питань, які їх справді турбують. Щоб допомогти їм у цьому, Юлія Тимошенко оголосила готовність стати пліч-о-пліч з народом і організувати референдум з 5 важливих питань.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE