Politerno > Україна і світ > Міноборони судилося за “Військсервіс-волонтер”: компанія отримала 1,2 млрд грн на поставку продуктів в армію

Міноборони судилося за “Військсервіс-волонтер”: компанія отримала 1,2 млрд грн на поставку продуктів в армію

  • 23 Квітня, 2021
  • 1491 Переглядів
  • 0

Міноборони оскаржило рішення попередніх судових інстанцій про те, що двічі перемогу “Військсервіс-волонтер” отримав незаконно. Водночас, сама компанія при цьому не заявляла самостійних вимог.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це йдеться у відповідних судових постановах, якими володіє редакція.

Тоді судді визнали рішення тендерного комітету Міноборони про прийняття найдорожчих цінових пропозицій компанії – протиправними, а рішення про визнання “Військсервіс-волонтера” переможцем закупівель – скасували. Йшлося про два держзамовлення на послуги з харчування і постачання продуктів у ЗСУ вартістю 560 млн грн і 640 млн грн.

У Міноборони рішення судів окружного адмінсуду оскаржили в апеляції і мотивували це нібито виявленими порушеннями у компаній-конкурентів монополіста при оформленні медичних книжок. Водночас у тендерній документації “Військсервіса” міститься аналогічне “порушення”. Адже медичні книжки працівників компанії оформлені на іншу фірму – “ВійськТОРГсервіс-Волонтер”.

Ще один аргумент Міноборони, яким воно захищало інтереси “Військсервіс-волонтера”, як сказано в постановах суду, зводився до листа від столичної прокуратури. Він був предметом розгляду Комітету з питань оборони і нацбезпеки Верховної Ради, за результатами якого депутати вказали на його “замовний” характер і направили відповідне звернення до генерального прокурора України Венедіктової.

Попри це, судді в апеляції прийняли рішення на користь компанії “Військсервіс-волонтер”, визнавши освоєння нею ще 1,2 млрд грн бюджетних коштів на харчування – “правовим”.

Таким чином, компанія отримала всі 100% держпідрядів Міністерства оборони на поставку продуктів в армію. Через тендерні умови, виписані під одного учасника, жодна інша компанія поки так і не змогла поборотися за право годувати військових.

Нардеп “Слуги народу” Ірина Верещук переконана, що така монополізація ринку – є загрозою нацбезпеці країни.

Депутати, підозрюючи особисту зацікавленість заступника міністра оборони Ігоря Халімона в проведенні харчових тендерів під одну єдину компанію, вже рекомендували КМУ його звільнити.

Однак, міністр Міноборони Андрій Таран на ситуацію не реагує, як і на факти поставки на фронт “Військсервісом” гнилих продуктів і перемороженого м’яса.

Нагадаємо, днями ми повідомляли, що компанія-монополіст ТОВ “Військсервіс-Волонтер” отримала черговий підряд на поставку харчування для ЗСУ вартістю майже 640 млн грн. Її пропозиція була найдорожчою і перевищувала пропозицію конкурентів на 28 млн грн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE