Politerno > Україна і світ > Свіжі рейтинги: Зеленський “підріс”, а “слуга” майже зрівнялася з ОПЗЖ

Свіжі рейтинги: Зеленський “підріс”, а “слуга” майже зрівнялася з ОПЗЖ

  • 26 Квітня, 2021
  • 719 Переглядів
  • 0

Найбільші шанси перемогти на президентських виборах має чинний глава держави Володимир Зеленський, а до Верховної Ради впевнено проходять 4 політичні партії.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Українським інститутом майбутнього.

Якби президентські вибори відбулися в найближчу неділю, то за Володимира Зеленського готові були б проголосувати 28% громадян України.

За лідера партії “Європейська солідарність” Петра Порошенко віддали б голоси 15% респондентів, серед тих, хто визначився і піде на вибори.

За співголови партії “Опозиційна платформа – За життя” Юрія Бойка – 14% опитаних.

За лідера “Батьківщини” Юлію Тимошенко 11%.

За лідера партії “Сила і честь” Ігоря Смешка 8%.

Інші можливі кандидати на найвищу посаду на виборах отримали б менше 5% підтримки.

Абсолютна більшість громадян (81%) заявили про свої наміри голосувати на президентських виборах. Не хочуть брати в них участь 16% респондентів і лише 3% не визначилися.

Половина громадян (53%) виступає проти проведення дострокових президентських виборів, 39% підтримують такий крок.

Якщо б вибори до парламенту відбулися найближчої неділі, до Верховної Ради впевнено пройшли б 4 політичні партії, ще одна – ймовірно, пройшла б.

Серед респондентів, які визначилися і підуть на вибори, за партію “Слуга народу” віддали б голоси 19%, за партію “Опозиційна платформа – За життя” – 18%, за партію “Європейська Солідарність” – 16%, за партію “Батьківщина” – 14%. Ще 6% респондентів готові підтримати партію “Сила і честь”.

Більшість громадян (72%) заявляють про своє бажання голосувати на парламентських виборах. Ще 23% не мають такого наміру, 5% не змогли відповісти.

Серед тих, хто не має наміру голосувати на парламентських виборах, третина мотивує це тим, що не вірять у вирішальну роль свого голосу, і ще кожен п’ятий не бачить гідних довіри політичних сил.

Соціологічне дослідження проводилося методом face-to-face за структурованою інтерактивною анкетою. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старших у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Обсяг вибіркової сукупності становив 2400 респондентів.

Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95 не перевищує 2,05%.

Нагадаємо, за даними опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” на початку квітня, Зеленського підтримали б 24,9% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором.

За Порошенка проголосували б 13,1%, Тимошенко – 12,1%. Бойка – 11,9%, Смешка підтримують 6,8%, В.Гройсмана – 5,1%, О.Ляшка – 4,9%, Д.Разумкова – 4,8%, Є.Мураєва – 4,6%, А.Садового – 2,6%, А.Яценюка – 2,2%, О.Тягнибока – 1,8%, К.Рудик – 0,4%.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE