Politerno > Україна і світ > Стало відомо, скільки паспортів Росія роздала в ОРДЛО

Стало відомо, скільки паспортів Росія роздала в ОРДЛО

  • 2 Травня, 2021
  • 760 Переглядів
  • 0

За два роки майже 530 тисяч жителів ОРДЛО отримали російське громадянство у спрощеному порядку.

Про це повідомляє пресцентр МВС Росії у відповідь на запит ТАСС.

“З початку реалізації указу президента РФ від 24 квітня 2019 року… громадянство РФ отримали більше 527 тисячі осіб, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України”, – йдеться у повідомленні.

При цьому, за даними російського МВС, майже 2 тисячам жителів ОРДЛО у придбанні російського громадянства відмовили.

Так, 40% заяв було відхилено у зв’язку з тим, що люди мали обмеження на в’їзд до РФ через адміністративне видворення, депортацію, реадмісію або в зв’язку з прийнятим щодо них рішенням про небажаність перебування в РФ. Третина, кому відмовили в громадянстві, мають незняту або непогашену судимість. Чверті здобувачів громадянство РФ не дали через те, що вони виступали за “насильницьку зміну основ конституційного ладу Росії” і створюють загрозу безпеці.

У МВС зазначили, що робота з прийому жителів ОРДЛО в громадянство РФ триває.

Нагадаємо, Європейський союз глибоко стурбований видачею жителям ОРДЛО російських паспортів, адже це суперечить Мінським домовленостям і є очевидним порушенням суверенітету України. У заяві йдеться, що РФ може використовувати видачу своїх паспортів в ОРДЛО як привід для розв’язання війни.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає помилкою недостатньо жорстку реакцію союзників України на роздавання Росією паспортів жителям ОРДЛО.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE