Politerno > Україна і світ > “Золоте дно 2: У тіні диктатора”: нове розслідування NEXTA про Лукашенка. ВIДЕО

“Золоте дно 2: У тіні диктатора”: нове розслідування NEXTA про Лукашенка. ВIДЕО

  • 28 Травня, 2021
  • 884 Переглядів
  • 0

Білоруський опозиційний телеграм-канал NEXTA опублікував другу частину масштабного розслідування про самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

У фільмі на YouTube-каналі NEXTA йдеться про схеми контрабанди товарів через країну, до яких причетні сім’я і друзі диктатора.

“Кримінальне збагачення – як Лукашенко зробив з Білорусі країну-прокладку. Називаємо імена “обраних” – найближче оточення Лукашенка, яким він дозволяє збагачуватися за наш рахунок. Сіра зона – розкладаємо на пальцях тіньові схеми сім’ї і друзів диктатора”, – випливає з опису під відео.

Крім цього зазначається, що у відео наводяться ексклюзивні документи, що підтверджують корупційні зв’язки Лукашенка та його сім’ї.

У розслідуванні йдеться про масштабні поставки через Білорусь підсанкційних у РФ товарів на прикладі логістичного оператора “Бреміно”. Таким чином, до РФ потрапляли польські яблука, груші з європейських країн, квіти з Нідерландів. У відео конкретно називаються прізвища людей з оточення Лукашенка, які заробляють на подібних схемах. Зокрема, згадуються друзі сина білоруського диктатора Віктора Лукашенка – Олексій Олексін, Олександр Зайцев, Микола Воробей та Артур Тураєв.

“Лукашенко обростає розкішшю за рахунок простих білорусів, а своїм спільникам за дорогі подарунки виписує преференції в бізнесі … Держава в Білорусі стала наростом, що паразитує, обслуговує інтереси Лукашенка та його найближчого оточення”, – зазначають журналісти.

Сім’я Лукашенка та їхні наближені, як ідеться в розслідуванні, мають абсолютну монополію на засоби виробництва й абсолютно не соромляться використовувати для отримання надприбутку білоруський народ, землю та її природні багатства.

Крім цього, в розслідуванні йдеться про контрабанду сигарет у Європу. До цієї схеми, за твердженням журналістів, також причетні близькі до Лукашенка люди. У зв’язку з цим згадується бізнесмен Павло Топузідіс.

Нагадаємо, у першій чпстині “Лукашенко. Золоте дно” журналісти розповіли про резиденції Лукашенка – як офіційні, так і “подаровані” близькими бізнесменами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE