Politerno > Україна і світ > РНБО зараз – і Генпрокуратура, і НАЗК, і податкова, і суд, – віцеспікерка Кондратюк

РНБО зараз – і Генпрокуратура, і НАЗК, і податкова, і суд, – віцеспікерка Кондратюк

  • 1 Червня, 2021
  • 595 Переглядів
  • 0

Віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк заявила, що не можна підміняти роботу інституційних органів у країні штучною перебудовою, маючи на увазі РНБО.

Про це Кондратюк заявила в інтерв’ю Цензор.НЕТ.

“Коли робота інституційних органів у країні фактично підміняється такою штучною перебудовою, мені здається, що це такий егоцентризм. Не можна підміняти роботу інституцій у країні. Тому що РНБО у нас зараз фактично – це і Генпрокуратура, і НАЗК, і податкова, і суд, і так далі”, – зазначає вона.

“Подібним же чином, напевно, починався і турборежим. Коли здавалося, що за тиждень треба прийняти все. Таке саме і тут. Коли з’ясовується, що багато органів, які повинні працювати в унісон, або принаймні виконувати свою роботу, діють в межах довгої процедури, нагорі вирішують: а давайте зробимо все швидко, та ще й напоказ!” – зазначає Кондратюк.

“Воно, до речі, дуже нагадує цей турборежим. Коли я прийшла на перші засідання Ради і почула: а давайте ми друге читання скасуємо, щоб швидко його проходити. Для чого ці правки, довгі процедури, обговорення? Це ж теж минув час, щоб переконати монобільшість, що нічого поганого в другому читанні немає. Що немає куди поспішати, хіба що за якістю. Навіть в останній резолюції Європарламенту окремо вказувалося на те, що турборежим погано впливає на якість законотворення. А всі звинувачення, які є проти тих, хто потрапив під санкції РНБО – я би дуже хотіла, щоб вони були доведені в суді. Це ж і є робота різних гілок влади в державі насправді”, – резюмувала віцеспікерка.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE