Politerno > Україна і світ > У ЄС почали видавати “паспорти вакцинації” – вакциновані CoronaVac українці отримають міжнародне свідоцтво

У ЄС почали видавати “паспорти вакцинації” – вакциновані CoronaVac українці отримають міжнародне свідоцтво

  • 1 Червня, 2021
  • 781 Переглядів
  • 0

З 1 червня сім країн Євросоюзу почали видавати цифрові сертифікати вакцинації, за місяць до запуску програми по всьому блоку.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це йдеться в заяві на сайті Єврокомісії.

“Сім держав-членів – Болгарія, Чехія, Данія, Німеччина, Греція, Хорватія і Польща – вирішили під’єднатися до програми та почали видавати перші сертифікати ЄС, в той час як деякі країни вирішили запустити цифровий сертифікат COVID ЄС тільки тоді, коли будуть розгорнуті всі функції. Найближчими днями і тижнями приєднаються більше країн”, – йдеться в повідомленні.

Сертифікат буде доступний в цифровому форматі у вигляді QR-коду або на папері. Він буде доказом того, що людина була вакцинована проти COVID-19, здала негативний результат тесту або видужала від інфекції.

“Створений всього за два місяці, шлюз ЄС забезпечує перевірку функцій безпеки, що містяться в QR-кодах всіх сертифікатів. Це дозволить громадянам і владі бути впевненими в достовірності сертифікатів. Під час цього процесу ніякі особисті дані не передаватимуться і не зберігаються”, – пояснили в Єврокомісії.

Zr dsljvj, сертифікати про вакцинацію у Європейському Союзі, покликані забезпечити свободу пересування у Європі на час пандемії, почнуть діяти з 1 липня.

Рада ЄС 20 травня затвердила відкриття кордонів для вакцинованих мандрівників із третіх країн.

Вона також затвердила так званий “механізм аварійного гальмування”, який дозволить тимчасово обмежити всі поїздки до ЄС з третьої країни, якщо епідеміологічна ситуація швидко погіршується.

Своєю чергою очільник МОЗу Віктор Ляшко у Facebook повідомив, що українці, які отримали щеплення препаратом CoronaVac, зможуть отримати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації.

“Схвалення ВООЗ вакцини CoronaVac дозволяє видавати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації, всім хто пройшов повний курс щеплення”, – зазначив міністр.

Ляшко нагадав, що наразі цією вакциною щеплення отримують особи 65+, маломобільні групи населення та особи, які доглядають за маломобільними, спортсмени, працівники освіти, які були залучені до проведення ЗНО, представники Збройних сил України, МВС, працівники підприємств критичної інфраструктури, а також ті, хто записаний на вакцинацію через портал або застосунок “Дія”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE