Politerno > Україна і світ > В Конгресі США республіканці вимагають негайних санкцій проти “Північного потоку-2”

В Конгресі США республіканці вимагають негайних санкцій проти “Північного потоку-2”

  • 2 Червня, 2021
  • 467 Переглядів
  • 0

Двадцять республіканців на чолі з главою Комітету в закордонних справах Палати представників Майклом Макколом закликали уряд скасувати обмеження на санкції проти компанії-оператора Nord Stream 2.

Про це йдеться в офіційному листі-зверненні членів Конгресу США до глави Держдепартаменту, передає “Європейська правда” з посиланням на “Укрінформ”.

 

“Обґрунтування, надане Конгресу щодо скасування санкцій (проти компанії Nord Stream 2 AG та її гендиректора Маттіаса Варніга – ред.), є дуже проблематичним”, – вказується в документі.

Як пояснюють конгресмени, твердження Держдепу, що введення таких санкцій “негативно вплинуло б на відносини США з Німеччиною, ЄС та іншими європейськими союзниками й партнерами” повністю не відповідає позиції країн Центральної та Східної Європи, зокрема й України. Саме ці союзники та партнери мають найбільші проблеми з безпекою та економікою, що пов’язані з “Північним потоком-2”, наголошують законодавці.

 “Ми вимагаємо, щоби ви негайно усунули ці непродумані винятки (щодо санкцій – ред.) та застосували обов’язкові повноваження, прийняті Конгресом”, – йдеться в листі.

Конгресмени наполягають, що “жорсткі й однозначні публічні заяви (Держдепу щодо “Північного потоку-2″ – ред.) потрібно поєднувати з жорсткими та однозначними діями”.

Окрім того, на думку республіканців, “що довше адміністрація Байдена зволікатиме, то більше посилюватиме зловмисний вплив Путіна по всій Європі”.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена вирішила відмовитися від санкцій проти компанії-оператора “Північного потоку-2” – Nord Stream 2 AG і її керуючого директора Матіаса Варніга.

Президент США пояснив своє рішення не застосовувати санкції до ключової компанії-учасника будівництва російського газопроводу “Північний потік-2” тим, що проєкт вже фактично добудований, а також – небажанням зашкодити відносинам з Європою.

Верховна Рада звернулася до Конгресу США щодо запровадження санкцій проти будівництва газопроводу “Північний потік-2”. 

Трубоукладник “Фортуна” відновив прокладання “Північного потоку 2”. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE